Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spenótos-ricottás palacsinta paradicsomszósszal recept

Spenótos-ricottás palacsinta paradicsomszósszal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Palacsinta:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 dl tej
    • 1 tk só
    • 1 ek olaj
    • 3 dkg olvasztott vaj
    • kb 15 dkg liszt

    Töltelék:

    • 30 dkg ricotta
    • kb 25 dkg mélyhűtött leveles spenót
    • 2 gerezd fokhagyma
    • olívaolaj
    • só, bors, szerecsendió

    Paradicsomszósz:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 hámozott paradicsom konzerv
    • 1 ek paradicsompüré
    • 2 tk balzsamecet
    • só, bors, cukor ízlés szerint
    • 1-1 ág friss oregánó, kakukkfű

    Elkészítése:

    A palacsintához keverjük csomómentesre a hozzávalókat, ha sűrű vagy híg lenne, adagoljunk még hozzá tejet vagy kevés lisztet. Hűtőbe tesszük amíg elkészítjük a tölteléket és a szószt.

    Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a spenótkockákat, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és addig pároljuk, amíg elpárolog a leve. Miután kihűlt összekeverjük a ricottával és ízlés szerint fűszerezzük.

    A szószhoz, a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot, amit előzőleg aprítógépben összedaraboltunk és a pürét. Sózzuk, borsozzuk, majd sűrűre öfőzzük. Ízesítjük balzsamecettel és cukorral, végül beleszórjuk a fűszernövényeket.

    A palacsintákat kisütjük (kb 10 db) megtöltjük a spenótos-ricottával és egy sütőtálba helyezzük. 200 fokosos sütőben kb 15 perc alatt átsütjük.

    Paradicsomszósszal meglocsolva fogyasztjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá