Hozzávalók:
Palacsinta:
Töltelék:
Paradicsomszósz:
Elkészítése:
A palacsintához keverjük csomómentesre a hozzávalókat, ha sűrű vagy híg lenne, adagoljunk még hozzá tejet vagy kevés lisztet. Hűtőbe tesszük amíg elkészítjük a tölteléket és a szószt.
Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a spenótkockákat, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és addig pároljuk, amíg elpárolog a leve. Miután kihűlt összekeverjük a ricottával és ízlés szerint fűszerezzük.
A szószhoz, a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot, amit előzőleg aprítógépben összedaraboltunk és a pürét. Sózzuk, borsozzuk, majd sűrűre öfőzzük. Ízesítjük balzsamecettel és cukorral, végül beleszórjuk a fűszernövényeket.
A palacsintákat kisütjük (kb 10 db) megtöltjük a spenótos-ricottával és egy sütőtálba helyezzük. 200 fokosos sütőben kb 15 perc alatt átsütjük.
Paradicsomszósszal meglocsolva fogyasztjuk.