Spenótos-ricottás palacsinta paradicsomszósszal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Palacsinta:

  • 2 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 tk só
  • 1 ek olaj
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • kb 15 dkg liszt

Töltelék:

  • 30 dkg ricotta
  • kb 25 dkg mélyhűtött leveles spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • só, bors, szerecsendió

Paradicsomszósz:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 hámozott paradicsom konzerv
  • 1 ek paradicsompüré
  • 2 tk balzsamecet
  • só, bors, cukor ízlés szerint
  • 1-1 ág friss oregánó, kakukkfű

Elkészítése:

A palacsintához keverjük csomómentesre a hozzávalókat, ha sűrű vagy híg lenne, adagoljunk még hozzá tejet vagy kevés lisztet. Hűtőbe tesszük amíg elkészítjük a tölteléket és a szószt.

Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a spenótkockákat, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és addig pároljuk, amíg elpárolog a leve. Miután kihűlt összekeverjük a ricottával és ízlés szerint fűszerezzük.

A szószhoz, a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot, amit előzőleg aprítógépben összedaraboltunk és a pürét. Sózzuk, borsozzuk, majd sűrűre öfőzzük. Ízesítjük balzsamecettel és cukorral, végül beleszórjuk a fűszernövényeket.

A palacsintákat kisütjük (kb 10 db) megtöltjük a spenótos-ricottával és egy sütőtálba helyezzük. 200 fokosos sütőben kb 15 perc alatt átsütjük.

Paradicsomszósszal meglocsolva fogyasztjuk.