Sajtkrémes palacsinta recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Sós palacsinta:
- 20 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél liter tej
- só (2 teáskanálnyi)
- fél dl olaj
Sajtkrém:
- 5 dkg ementáli sajt (vagy amilyet szeretünk)
- 5 dkg füstölt sajt
- 5 dkg margarin
- 1 dl tejföl
- pirospaprika
- köménymag
- hagyma
Elkészítése:
A hozzávalókat habverővel összekeverem, és hagyom állni kb. fél órát. A palacsintasütőt kiolajozom, és abban sütöm az első palacsintám. A következőket is kiszoktam, mert amikor a virsli belekerül az úgy is szükséges lesz, ha picit olajosabb. Sajtkrémből, általában botit veszek,de csinálhatunk sajátot is. A margarint habosra kavarom, hozzáadom a tejfölt, reszelt sajtot, ízlés szerint fűszerezek. Amikor a palacsinta kicsit kihűlt, megkenem ezzel a krémmel, a virslit nem főzőm meg, hanem nyersen beletekerem. Majd beteszem 15 percre 180 fokon a sütőbe, és kész is. A köret nálam általában: paradicsom, uborka, tejföl, reszelt sajt. Egészségetekre!
Küldte a facebook üzenőfalra: Nagy Mária
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.