Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott túrós palacsinta recept

Rakott túrós palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Palacsinta ahogy én készítem (kb 24 db):

    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg liszt
    • 3 dl tej
    • 2 dl szódavíz
    • pici só, kevés cukor

    Túró töltelék:

    • 50 dkg túró
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 evőkanál púpos tejföl
    • ízlés szerinti cukor mennyiség

    Kenésre:

    • 1 kis poharas tejföl
    • 1 db citrom leve
    • kevés porcukor simára keverve

    Elkészítése:

    A palacsintákat kistüjük, majd megtöltjük, mint a töltött káposztát. A túrótölteléket egy csíkba kanalazzuk, majd a palacsinta jobb és balszélét ráhajtjuk és így sodorjuk fel.  Így nem fog kifolyni a töltelék.

    Egy jénait kikenünk margarinnal és megszórjuk zsemlemorzsával. A palacsintákat középen elvágjuk, majd állítva belepakoljuk a jénaiba egy picit megdöntve.

    Amikor megtelt a tál, apró margarin kockákat szórunk a tetejére, majd megkenjük citromos tejföllel és citromhéjat reszelünk rá.

    Sütőbe toltva pirosra sütjük, majd a tálaláskor még tejfölt kanalazunk rá és megszórjuk porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá