Rakott túrós palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Palacsinta ahogy én készítem (kb 24 db):
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2 dl szódavíz
- pici só, kevés cukor
Túró töltelék:
- 50 dkg túró
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál púpos tejföl
- ízlés szerinti cukor mennyiség
Kenésre:
- 1 kis poharas tejföl
- 1 db citrom leve
- kevés porcukor simára keverve
Elkészítése:
A palacsintákat kistüjük, majd megtöltjük, mint a töltött káposztát. A túrótölteléket egy csíkba kanalazzuk, majd a palacsinta jobb és balszélét ráhajtjuk és így sodorjuk fel. Így nem fog kifolyni a töltelék.
Egy jénait kikenünk margarinnal és megszórjuk zsemlemorzsával. A palacsintákat középen elvágjuk, majd állítva belepakoljuk a jénaiba egy picit megdöntve.
Amikor megtelt a tál, apró margarin kockákat szórunk a tetejére, majd megkenjük citromos tejföllel és citromhéjat reszelünk rá.
Sütőbe toltva pirosra sütjük, majd a tálaláskor még tejfölt kanalazunk rá és megszórjuk porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »