Rakott túrós palacsinta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Palacsinta ahogy én készítem (kb 24 db):
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2 dl szódavíz
- pici só, kevés cukor
Túró töltelék:
- 50 dkg túró
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál púpos tejföl
- ízlés szerinti cukor mennyiség
Kenésre:
- 1 kis poharas tejföl
- 1 db citrom leve
- kevés porcukor simára keverve
Elkészítése:
A palacsintákat kistüjük, majd megtöltjük, mint a töltött káposztát. A túrótölteléket egy csíkba kanalazzuk, majd a palacsinta jobb és balszélét ráhajtjuk és így sodorjuk fel. Így nem fog kifolyni a töltelék.
Egy jénait kikenünk margarinnal és megszórjuk zsemlemorzsával. A palacsintákat középen elvágjuk, majd állítva belepakoljuk a jénaiba egy picit megdöntve.
Amikor megtelt a tál, apró margarin kockákat szórunk a tetejére, majd megkenjük citromos tejföllel és citromhéjat reszelünk rá.
Sütőbe toltva pirosra sütjük, majd a tálaláskor még tejfölt kanalazunk rá és megszórjuk porcukorral.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.