Rakott túrós palacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rakott túrós palacsinta

Hozzávalók:

Palacsinta ahogy én készítem (kb 24 db):

  • 2 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • pici só, kevés cukor

Túró töltelék:

  • 50 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál púpos tejföl
  • ízlés szerinti cukor mennyiség

Kenésre:

  • 1 kis poharas tejföl
  • 1 db citrom leve
  • kevés porcukor simára keverve

Elkészítése:

A palacsintákat kistüjük, majd megtöltjük, mint a töltött káposztát. A túrótölteléket egy csíkba kanalazzuk, majd a palacsinta jobb és balszélét ráhajtjuk és így sodorjuk fel.  Így nem fog kifolyni a töltelék.

Egy jénait kikenünk margarinnal és megszórjuk zsemlemorzsával. A palacsintákat középen elvágjuk, majd állítva belepakoljuk a jénaiba egy picit megdöntve.

Amikor megtelt a tál, apró margarin kockákat szórunk a tetejére, majd megkenjük citromos tejföllel és citromhéjat reszelünk rá.

Sütőbe toltva pirosra sütjük, majd a tálaláskor még tejfölt kanalazunk rá és megszórjuk porcukorral.