Hozzávalók:
Palacsinta ahogy én készítem (kb 24 db):
Túró töltelék:
Kenésre:
Elkészítése:
A palacsintákat kistüjük, majd megtöltjük, mint a töltött káposztát. A túrótölteléket egy csíkba kanalazzuk, majd a palacsinta jobb és balszélét ráhajtjuk és így sodorjuk fel. Így nem fog kifolyni a töltelék.
Egy jénait kikenünk margarinnal és megszórjuk zsemlemorzsával. A palacsintákat középen elvágjuk, majd állítva belepakoljuk a jénaiba egy picit megdöntve.
Amikor megtelt a tál, apró margarin kockákat szórunk a tetejére, majd megkenjük citromos tejföllel és citromhéjat reszelünk rá.
Sütőbe toltva pirosra sütjük, majd a tálaláskor még tejfölt kanalazunk rá és megszórjuk porcukorral.