Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott túrós palacsinta recept

Rakott túrós palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 35 dkg liszt
    • 3,5 dl tej
    • 3,5 dl szódavíz
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 tk só
    • 1 tk cukor
    • 3 dkg vaj

    Töltelék:

    • 50 dkg túró
    • 10 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom reszelt héja

    Öntet:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 dl tej
    • 5 dkg cukor
    • zsiradék a sütőforma kikenéséhez

    Elkészítése:

    Egy keverőtálban felhabosítjuk a tojásokat, hozzáadjuk a tej egy részét, majd váltakozva hozzákeverjük a tészta hozzávalóit, habverővel csomómentes, sűrű tésztát készítünk. A végén belekeverjük a hideg vajat is, amitől darabos lesz, de sütés közben kiolvad. 30 percnyi pihentetés után kisütjük a palacsintákat.

    A töltelékhez a tojások sárgájával elkeverjük a cukrokat, majd az összetört túróhoz adjuk. Belekeverjük a reszelt citrom héjat és a tojások felvert habját. Az elkészült töltelékkel megtöltjük a palacsintákat. Feltekerjük, ketté vágjuk és tetőcserépszerűen, vágott felével felfelé egy zsiradékkal kikent sütőtálba sorakoztatjuk, ami a tálalásra is alkalmas.

    Rálocsoljuk az alaposan összekevert tojásos-tejes-cukros öntetet és 190 °C-on kb 30-35 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    Porcukorral vagy darált dióval megszórva is tálalható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá