Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Öntet:
Elkészítése:
Egy keverőtálban felhabosítjuk a tojásokat, hozzáadjuk a tej egy részét, majd váltakozva hozzákeverjük a tészta hozzávalóit, habverővel csomómentes, sűrű tésztát készítünk. A végén belekeverjük a hideg vajat is, amitől darabos lesz, de sütés közben kiolvad. 30 percnyi pihentetés után kisütjük a palacsintákat.
A töltelékhez a tojások sárgájával elkeverjük a cukrokat, majd az összetört túróhoz adjuk. Belekeverjük a reszelt citrom héjat és a tojások felvert habját. Az elkészült töltelékkel megtöltjük a palacsintákat. Feltekerjük, ketté vágjuk és tetőcserépszerűen, vágott felével felfelé egy zsiradékkal kikent sütőtálba sorakoztatjuk, ami a tálalásra is alkalmas.
Rálocsoljuk az alaposan összekevert tojásos-tejes-cukros öntetet és 190 °C-on kb 30-35 perc alatt megsütjük.
Porcukorral vagy darált dióval megszórva is tálalható.