Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudla – indiai lepény csicseriborsó lisztből recept

Pudla – indiai lepény csicseriborsó lisztből
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 200 g csicseriborsó liszt
    • 300-400 ml víz
    • 0,5 kk kurkuma
    • 0,5 kk római kömény
    • 0,5 kk őrölt koriander
    • 1 tk só
    • csipet hing (elhagyható, vagy egy kis apróra vágott hagymával tudod helyettesíteni)
    • csipet fekete bors
    • 1 tk reszelt gyömbér
    • 1 kis cukkini
    • 2 ek koriander zöld (el is hagyhatod)
    • ghí a sütéshez (vegán változatban kókuszzsír)
    • citrom leve

    Elkészítése:

    A cukkinit mossuk meg, és reszeljük le. A koriander zöldet vágjuk nagyon apróra.

    A lisztet elkeverjük a sóval és a fűszerekkel, majd a víz hozzáadásával palacsinta sűrűségű tésztát keverünk belőle. Hozzáadjuk a cukkinit, a koriandert és a reszelt gyömbért. Egy kicsit hagyjuk állni a tésztát.

    Egy palacsintasütőben melegítsük fel a ghít, tegyünk a serpenyőbe egy adag tésztát, süssük meg az egyik oldalát, majd fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük készre. A megsült tésztát kevés citromlével meglocsolhatjuk.

    Tipp:

    A pudla egy indiai, csicseriborsó lisztből készült lepény, egyfajta sós palacsinta. A csicseriborsó számos jótékony hatással rendelkezik, nagyon tápláló, kiváló energiaforrás
    Amennyiben vegetáriánusként fontos számodra a megfelelő fehérjebevitel, azt az alábbi módok valamelyikével biztosíthatod:
    – vegyesen tedd bele a lisztet (150 g csicseriborsóliszt és 50 g búzaliszt)
    – egyél hozzá tejterméket (pl. fogyaszd tejföllel)
    – fogyaszd valamilyen összetett szénhidrátot tartalmazó étellel (pl. egyél hozzá köretnek rizst)

    Így a szervezeted a megfelelő aminosav kombináció miatt teljes értékű fehérjéhez jut.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá