Pudla – indiai lepény csicseriborsó lisztből

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 200 g csicseriborsó liszt
  • 300-400 ml víz
  • 0,5 kk kurkuma
  • 0,5 kk római kömény
  • 0,5 kk őrölt koriander
  • 1 tk só
  • csipet hing (elhagyható, vagy egy kis apróra vágott hagymával tudod helyettesíteni)
  • csipet fekete bors
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • 1 kis cukkini
  • 2 ek koriander zöld (el is hagyhatod)
  • ghí a sütéshez (vegán változatban kókuszzsír)
  • citrom leve

Elkészítése:

A cukkinit mossuk meg, és reszeljük le. A koriander zöldet vágjuk nagyon apróra.

A lisztet elkeverjük a sóval és a fűszerekkel, majd a víz hozzáadásával palacsinta sűrűségű tésztát keverünk belőle. Hozzáadjuk a cukkinit, a koriandert és a reszelt gyömbért. Egy kicsit hagyjuk állni a tésztát.

Egy palacsintasütőben melegítsük fel a ghít, tegyünk a serpenyőbe egy adag tésztát, süssük meg az egyik oldalát, majd fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük készre. A megsült tésztát kevés citromlével meglocsolhatjuk.

Tipp:

A pudla egy indiai, csicseriborsó lisztből készült lepény, egyfajta sós palacsinta. A csicseriborsó számos jótékony hatással rendelkezik, nagyon tápláló, kiváló energiaforrás
Amennyiben vegetáriánusként fontos számodra a megfelelő fehérjebevitel, azt az alábbi módok valamelyikével biztosíthatod:
– vegyesen tedd bele a lisztet (150 g csicseriborsóliszt és 50 g búzaliszt)
– egyél hozzá tejterméket (pl. fogyaszd tejföllel)
– fogyaszd valamilyen összetett szénhidrátot tartalmazó étellel (pl. egyél hozzá köretnek rizst)

Így a szervezeted a megfelelő aminosav kombináció miatt teljes értékű fehérjéhez jut.