Hozzávalók:
Elkészítése:
A cukkinit mossuk meg, és reszeljük le. A koriander zöldet vágjuk nagyon apróra.
A lisztet elkeverjük a sóval és a fűszerekkel, majd a víz hozzáadásával palacsinta sűrűségű tésztát keverünk belőle. Hozzáadjuk a cukkinit, a koriandert és a reszelt gyömbért. Egy kicsit hagyjuk állni a tésztát.
Egy palacsintasütőben melegítsük fel a ghít, tegyünk a serpenyőbe egy adag tésztát, süssük meg az egyik oldalát, majd fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük készre. A megsült tésztát kevés citromlével meglocsolhatjuk.
A pudla egy indiai, csicseriborsó lisztből készült lepény, egyfajta sós palacsinta. A csicseriborsó számos jótékony hatással rendelkezik, nagyon tápláló, kiváló energiaforrás
Amennyiben vegetáriánusként fontos számodra a megfelelő fehérjebevitel, azt az alábbi módok valamelyikével biztosíthatod:
– vegyesen tedd bele a lisztet (150 g csicseriborsóliszt és 50 g búzaliszt)
– egyél hozzá tejterméket (pl. fogyaszd tejföllel)
– fogyaszd valamilyen összetett szénhidrátot tartalmazó étellel (pl. egyél hozzá köretnek rizst)
Így a szervezeted a megfelelő aminosav kombináció miatt teljes értékű fehérjéhez jut.