Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Palacsintarolád recept

Palacsintarolád
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 380 g liszt
    • 1 evőkanál porcukor
    • 1/2 mokkáskanál só
    • 2 evőkanál olaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3/4 liter tej
    • 1 mokkáskanál sütőpor

    Sütéshez:

    • kevés olaj

    Tálaláshoz:

    • porcukor, amaréna meggy vagy lekvár

    Elkészítése:

    A tésztához a hozzávalókat habverővel csomómentesre keverjük és letakarva egy fél órát pihentetjük.

    Mikor pihent a tészta, egy tapadásmentes palacsintasütőt kissé kiolajozunk, felforrósítunk majd elkezdjük megsütni benne az első palacsintát. Mikor kezd pirulni a palacsinta alja, akkor nem megfordítjuk, hanem szorosan feltekerjük a forró serpenyőben. A feltekert palacsintát a serpenyő szélére húzzuk, átkenjük olajos ecsettel, majd jöhet a következő palacsinta. Forgassuk úgy a serpenyőt, hogy a folyékony tészta alámenjen a tekercs alá, hogy összesüljön vele majd. Ha megsült a palacsinta, akkor megint feltekerjük és ezt addig folytatjuk, míg a tészta el nem fogy.

    Ha ügyesek voltunk, akkor kaptunk egy nagy és dundi palacsinta hengert. A kész palacsinta hengert tálra tesszük, porcukorral meghintjük és máris tálaljuk.

    Felszeleteljük, lekvárral, gyümölccsel vagy befőttel kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá