Palacsintarolád

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 380 g liszt
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1/2 mokkáskanál só
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 tojás
  • 3/4 liter tej
  • 1 mokkáskanál sütőpor

Sütéshez:

  • kevés olaj

Tálaláshoz:

  • porcukor, amaréna meggy vagy lekvár

Elkészítése:

A tésztához a hozzávalókat habverővel csomómentesre keverjük és letakarva egy fél órát pihentetjük.

Mikor pihent a tészta, egy tapadásmentes palacsintasütőt kissé kiolajozunk, felforrósítunk majd elkezdjük megsütni benne az első palacsintát. Mikor kezd pirulni a palacsinta alja, akkor nem megfordítjuk, hanem szorosan feltekerjük a forró serpenyőben. A feltekert palacsintát a serpenyő szélére húzzuk, átkenjük olajos ecsettel, majd jöhet a következő palacsinta. Forgassuk úgy a serpenyőt, hogy a folyékony tészta alámenjen a tekercs alá, hogy összesüljön vele majd. Ha megsült a palacsinta, akkor megint feltekerjük és ezt addig folytatjuk, míg a tészta el nem fogy.

Ha ügyesek voltunk, akkor kaptunk egy nagy és dundi palacsinta hengert. A kész palacsinta hengert tálra tesszük, porcukorral meghintjük és máris tálaljuk.

Felszeleteljük, lekvárral, gyümölccsel vagy befőttel kínáljuk.