Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Palacsinta torta recept

Palacsinta torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 4 dl tej
    • 4 dl liszt
    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 2 teáskanál sütőpor
    • 1 evőkanál porcukor

    Töltelék

    • 2-3 dl tejszínhab
    • 25 dkg mascarpone
    • 2-3 evőkanál porcukor
    • 3-4 evőkanál mogyorókrém
    • egy evőkanál kakaópor

    Elkészítése:

    Az egész tojásokat kikeverjük a cukorral, sóval, tejjel. A sütőport elkeverjük a liszttel majd a masszához keverjük és egy sűrűbb palacsintatésztát kapunk.

    Szokásos módon megsütjük, nálam ez kisebb átmérőjű volt.

    A töltelék hozzávalóit összekeverjük és a felhasználásig hűtőbe tesszük.

    Ha mindenünk elkészült összeállítjuk a tortánkat.

    Leteszünk egy palacsintát, megkenjük a krémmel. Rárakunk egy újabb tésztát amire tejszínhabot kenünk és így tovább.

    Tetejére a mascarpones krémet tesszük és tetszés szerint díszítjük. Hűtőbe tesszük egy-két órára, hogy lehűljön és könnyen tudjuk szeletelni.

    FONTOS!!! A palacsinták hidegen legyenek, mert különben elolvad a krémünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá