Palacsinta torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 dl tej
  • 4 dl liszt
  • 4 egész tojás
  • csipet só
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál porcukor

Töltelék

  • 2-3 dl tejszínhab
  • 25 dkg mascarpone
  • 2-3 evőkanál porcukor
  • 3-4 evőkanál mogyorókrém
  • egy evőkanál kakaópor

Elkészítése:

Az egész tojásokat kikeverjük a cukorral, sóval, tejjel. A sütőport elkeverjük a liszttel majd a masszához keverjük és egy sűrűbb palacsintatésztát kapunk.

Szokásos módon megsütjük, nálam ez kisebb átmérőjű volt.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük és a felhasználásig hűtőbe tesszük.

Ha mindenünk elkészült összeállítjuk a tortánkat.

Leteszünk egy palacsintát, megkenjük a krémmel. Rárakunk egy újabb tésztát amire tejszínhabot kenünk és így tovább.

Tetejére a mascarpones krémet tesszük és tetszés szerint díszítjük. Hűtőbe tesszük egy-két órára, hogy lehűljön és könnyen tudjuk szeletelni.

FONTOS!!! A palacsinták hidegen legyenek, mert különben elolvad a krémünk.