Lekváros-bodzás palacsinta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg finomliszt
- 6 dl tej
- 2 dl szódavíz
- 0.5 kávéskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 5 db bodzavirág
- 7 ek lekvár/ dzsem
- 5 ek napraforgó olaj (sütéshez)
Elkészítése:
A virágokat megmossuk, majd lecsepegtetjük és az apró virágokat leszedjük a szárakról.
Tojásokat a cukorral, a sóval, a tej felével és a liszttel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet, szódavizet, és jól kidolgozzuk.
Amikor elkészült a palacsintatészta, beletesszük az apró bodzavirágokat, és óvatosan elkeverjük.
A tésztát kb. 1 órát pihentetjük, és egyesével kisütjük.
Lekvárral vagy bármilyen töltelékkel megtöltjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.