Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kefires vaníliakrémes rakott palacsinta recept

Kefires vaníliakrémes rakott palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A palacsintákhoz:

    • 2 pohár natúr kefir
    • 2 pohár liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS egészben
    • 2 kanál olaj
    • 2 evőkanál cukor
    • másfél dl víz
    • fél csomag sütőpr
    • késhegynyi szódabikarbóna
    • pici só

    Krémhez:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 25 dkg porcukor

    Palacsinta töltelékhez:

    • 3 evőkanál kakaópor
    • 3 evőkanál kristálycukor

    Díszítéshez:

    • tejszínhab, csokipasztilla, vagy tetszőlegesen bármi, de el is hagyható

    Elkészítése:

    A palacsinta tészta hozzávalóit egy tálban a száraz anyagokkal kezdve összekeverjük, majd a többi anyaggal csomómentesre keverjük és félretesszük.

    A krémhez elkészítjük a pudingot szokott módon, majd hagyjuk kihűlni, közben kihabosítjuk a margarint a por és vaníliás cukorral.

    A kihűlt pudingot csomómentesre keverjük a margarinos krémmel, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.

    Miután megvannak a palacsintáink, megszórjuk a kakaós-cukorral, feltekerjük és mindegyiket 3-ba vágjuk.

    Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb tortaformát vagy lábast, majd körbe-körbe rakosgatjuk a palacsinta darabokat, minden sor után megkenve a krémmel és addig folytatjuk míg el nem fogynak az alapanyagok.

    A képen látható, hogy a harmadik sor állítva van körbe rakva, így jobban mutat.

    Feltétlen hűtőben kell pihentetni legalább fél napot, hogy össze érjenek az ízek és szépen szeletelhető legyen.

    Teteje tetszőlegesen díszíthető.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá