Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos palacsinta recept

Húsos palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Palacsinta:

    • 40 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl étolaj
    • 1 kk só
    • 1,5 dl tej
    • szódavíz

    Töltelék:

    • 50 dkg darált hús
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1/2 dl étolaj
    • 1 ek fűszerpaprika
    • 1 kk oregánó vagy bazsalikom
    • 1 kis doboz paradicsompüré
    • só és őrölt bors
    • 1 ek zsemlemorzsa
    • 1 nagy doboz tejföl
    • 5 dkg reszelt sajt (Elhagyható!)

    Elkészítése:

    A palacsinta alapanyagaiból palacsintatésztát keverünk, amihez a szóda hozzáadásával szabályozzuk a sűrűséget. Hagyományos módon kisütjük a palacsintákat.

    A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és az olajon megfonnyasszuk, hozzátesszük a darált húst, a zúzott fokhagymát és kis lángon, folytonosan kevergetve megpároljuk a húst. Beletesszük a fűszereket, a pürét, öntünk rá kb 1 dl vizet, jól elkeverjük és addig pároljuk tovább, amíg a nagyja levet elfővi, ez kb 15-20 perc. Ha íztelen, a végén még sózhatunk rajta.

    Hagyjuk kissé langyosra visszahűlni, ezalatt is sűrűsödik picit a töltelék.

    A tepsit vagy tűzálló tálat olajjal kikenjük, beszórjuk zsemlemorzsával és a hússal töltött, majd feltekert palacsintákat végigsorakoztatjuk, a végén megkenjük a tetejét a kikevert tejföllel, gazdagíthatjuk reszelt sajttal is, de nem feltétlen kötelező és betoljuk az előmelegített 180 fokos sütőbe 15-20 percre, amíg kicsit megpirul a tejföl.

    Tipp:

    Készítettem már maradék bolognai-ból is és szuper finom volt! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá