Húsos palacsinta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Palacsinta:

  • 40 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 dl étolaj
  • 1 kk só
  • 1,5 dl tej
  • szódavíz

Töltelék:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl étolaj
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 kk oregánó vagy bazsalikom
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • só és őrölt bors
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 5 dkg reszelt sajt (Elhagyható!)

Elkészítése:

A palacsinta alapanyagaiból palacsintatésztát keverünk, amihez a szóda hozzáadásával szabályozzuk a sűrűséget. Hagyományos módon kisütjük a palacsintákat.

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és az olajon megfonnyasszuk, hozzátesszük a darált húst, a zúzott fokhagymát és kis lángon, folytonosan kevergetve megpároljuk a húst. Beletesszük a fűszereket, a pürét, öntünk rá kb 1 dl vizet, jól elkeverjük és addig pároljuk tovább, amíg a nagyja levet elfővi, ez kb 15-20 perc. Ha íztelen, a végén még sózhatunk rajta.

Hagyjuk kissé langyosra visszahűlni, ezalatt is sűrűsödik picit a töltelék.

A tepsit vagy tűzálló tálat olajjal kikenjük, beszórjuk zsemlemorzsával és a hússal töltött, majd feltekert palacsintákat végigsorakoztatjuk, a végén megkenjük a tetejét a kikevert tejföllel, gazdagíthatjuk reszelt sajttal is, de nem feltétlen kötelező és betoljuk az előmelegített 180 fokos sütőbe 15-20 percre, amíg kicsit megpirul a tejföl.

Tipp:

Készítettem már maradék bolognai-ból is és szuper finom volt! :)