Hozzávalók:
Palacsinta:
Töltelék:
Elkészítése:
A palacsinta alapanyagaiból palacsintatésztát keverünk, amihez a szóda hozzáadásával szabályozzuk a sűrűséget. Hagyományos módon kisütjük a palacsintákat.
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és az olajon megfonnyasszuk, hozzátesszük a darált húst, a zúzott fokhagymát és kis lángon, folytonosan kevergetve megpároljuk a húst. Beletesszük a fűszereket, a pürét, öntünk rá kb 1 dl vizet, jól elkeverjük és addig pároljuk tovább, amíg a nagyja levet elfővi, ez kb 15-20 perc. Ha íztelen, a végén még sózhatunk rajta.
Hagyjuk kissé langyosra visszahűlni, ezalatt is sűrűsödik picit a töltelék.
A tepsit vagy tűzálló tálat olajjal kikenjük, beszórjuk zsemlemorzsával és a hússal töltött, majd feltekert palacsintákat végigsorakoztatjuk, a végén megkenjük a tetejét a kikevert tejföllel, gazdagíthatjuk reszelt sajttal is, de nem feltétlen kötelező és betoljuk az előmelegített 180 fokos sütőbe 15-20 percre, amíg kicsit megpirul a tejföl.
Készítettem már maradék bolognai-ból is és szuper finom volt! :)