Hortobágyi húsos palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Töltelék:
- 40 dkg darált hús
- 1 fehér paprika
- 1 paradicsom
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- őrölt bors, só, chili pehely ízlés szerint
- 1 pörköltszaft kocka
Palacsinta (12 darabhoz):
- 15 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 dl étolaj
- 1 dl szódavíz
- 3 dl tej
- pici só
- olaj a sütéshez
Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- só, bors
Elkészítése:
A hagymát, paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
Kevés olajon megfuttatjuk a feldarabolt hagymát, paprikát, paradicsomot és a fokhagymát, majd meghintjük pirospaprikával, rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, chili pehely szórunk rá.
Pároljuk, majd felengedjük kevés vízzel és belemorzsoljuk a pörköltszaft kockát. Szaftosra főzzük.
Közben kikeverjük a palacsinta tésztáját és olajos serpenyőben kisütjük.
A pörkölt alapot leszűrjük, ez lesz a szósz a palacsintához.
A kisütött palacsintákat megtöltjük a kihűlt pörkölt alappal. Két oldalát felhajtjuk és feltekerjük.
A kész palacsintákat a szokásos módon bepanírozzuk (a lisztbe sót és borsot keverünk), majd forró olajban kisütjük.
Tálaláskor rálocsolhatjuk a pörkölt levét, amihez kevés tejfölt (kb 1 tk) is keverhetünk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »