Hortobágyi húsos palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Töltelék:
- 40 dkg darált hús
- 1 fehér paprika
- 1 paradicsom
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- őrölt bors, só, chili pehely ízlés szerint
- 1 pörköltszaft kocka
Palacsinta (12 darabhoz):
- 15 dkg liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 dl étolaj
- 1 dl szódavíz
- 3 dl tej
- pici só
- olaj a sütéshez
Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- só, bors
Elkészítése:
A hagymát, paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
Kevés olajon megfuttatjuk a feldarabolt hagymát, paprikát, paradicsomot és a fokhagymát, majd meghintjük pirospaprikával, rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, chili pehely szórunk rá.
Pároljuk, majd felengedjük kevés vízzel és belemorzsoljuk a pörköltszaft kockát. Szaftosra főzzük.
Közben kikeverjük a palacsinta tésztáját és olajos serpenyőben kisütjük.
A pörkölt alapot leszűrjük, ez lesz a szósz a palacsintához.
A kisütött palacsintákat megtöltjük a kihűlt pörkölt alappal. Két oldalát felhajtjuk és feltekerjük.
A kész palacsintákat a szokásos módon bepanírozzuk (a lisztbe sót és borsot keverünk), majd forró olajban kisütjük.
Tálaláskor rálocsolhatjuk a pörkölt levét, amihez kevés tejfölt (kb 1 tk) is keverhetünk.
Jó étvágyat!