Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hortobágyi húsos palacsinta recept

Hortobágyi húsos palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Töltelék:

    • 40 dkg darált hús
    • 1 fehér paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 teáskanál pirospaprika
    • őrölt bors, só, chili pehely ízlés szerint
    • 1 pörköltszaft kocka

    Palacsinta (12 darabhoz):

    • 15 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 dl étolaj
    • 1 dl szódavíz
    • 3 dl tej
    • pici só
    • olaj a sütéshez

    Panírozáshoz:

    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa
    • só, bors

    Elkészítése:

    A hagymát, paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.

    Kevés olajon megfuttatjuk a feldarabolt hagymát, paprikát, paradicsomot és a fokhagymát, majd meghintjük pirospaprikával, rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, chili pehely szórunk rá.

    Pároljuk, majd felengedjük kevés vízzel és belemorzsoljuk a pörköltszaft kockát. Szaftosra főzzük.

    Közben kikeverjük a palacsinta tésztáját és olajos serpenyőben kisütjük.

    A pörkölt alapot leszűrjük, ez lesz a szósz a palacsintához.

    A kisütött palacsintákat megtöltjük a kihűlt pörkölt alappal. Két oldalát felhajtjuk és feltekerjük.

    A kész palacsintákat a szokásos módon bepanírozzuk (a lisztbe sót és borsot keverünk), majd forró olajban kisütjük.

    Tálaláskor rálocsolhatjuk a pörkölt levét, amihez kevés tejfölt (kb 1 tk) is keverhetünk.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá