Hortobágyi húsos palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Töltelék:
- 40 dkg darált hús
- 1 fehér paprika
- 1 paradicsom
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- őrölt bors, só, chili pehely ízlés szerint
- 1 pörköltszaft kocka
Palacsinta (12 darabhoz):
- 15 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 dl étolaj
- 1 dl szódavíz
- 3 dl tej
- pici só
- olaj a sütéshez
Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- só, bors
Elkészítése:
A hagymát, paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
Kevés olajon megfuttatjuk a feldarabolt hagymát, paprikát, paradicsomot és a fokhagymát, majd meghintjük pirospaprikával, rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, chili pehely szórunk rá.
Pároljuk, majd felengedjük kevés vízzel és belemorzsoljuk a pörköltszaft kockát. Szaftosra főzzük.
Közben kikeverjük a palacsinta tésztáját és olajos serpenyőben kisütjük.
A pörkölt alapot leszűrjük, ez lesz a szósz a palacsintához.
A kisütött palacsintákat megtöltjük a kihűlt pörkölt alappal. Két oldalát felhajtjuk és feltekerjük.
A kész palacsintákat a szokásos módon bepanírozzuk (a lisztbe sót és borsot keverünk), majd forró olajban kisütjük.
Tálaláskor rálocsolhatjuk a pörkölt levét, amihez kevés tejfölt (kb 1 tk) is keverhetünk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »