Hortobágyi húsos palacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók:
Töltelék:

  • 40 dkg darált hús
  • 1 fehér paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • őrölt bors, só, chili pehely ízlés szerint
  • 1 pörköltszaft kocka

Palacsinta (12 darabhoz):

  • 15 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 dl szódavíz
  • 3 dl tej
  • pici só
  • olaj a sütéshez

Panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • só, bors

Elkészítése:

A hagymát, paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.

Kevés olajon megfuttatjuk a feldarabolt hagymát, paprikát, paradicsomot és a fokhagymát, majd meghintjük pirospaprikával, rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, chili pehely szórunk rá.

Pároljuk, majd felengedjük kevés vízzel és belemorzsoljuk a pörköltszaft kockát. Szaftosra főzzük.

Közben kikeverjük a palacsinta tésztáját és olajos serpenyőben kisütjük.

A pörkölt alapot leszűrjük, ez lesz a szósz a palacsintához.

A kisütött palacsintákat megtöltjük a kihűlt pörkölt alappal. Két oldalát felhajtjuk és feltekerjük.

A kész palacsintákat a szokásos módon bepanírozzuk (a lisztbe sót és borsot keverünk), majd forró olajban kisütjük.

Tálaláskor rálocsolhatjuk a pörkölt levét, amihez kevés tejfölt (kb 1 tk) is keverhetünk.

Jó étvágyat!