Hozzávalók:
Töltelék:
Palacsinta (12 darabhoz):
Panírozáshoz:
Elkészítése:
A hagymát, paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
Kevés olajon megfuttatjuk a feldarabolt hagymát, paprikát, paradicsomot és a fokhagymát, majd meghintjük pirospaprikával, rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, chili pehely szórunk rá.
Pároljuk, majd felengedjük kevés vízzel és belemorzsoljuk a pörköltszaft kockát. Szaftosra főzzük.
Közben kikeverjük a palacsinta tésztáját és olajos serpenyőben kisütjük.
A pörkölt alapot leszűrjük, ez lesz a szósz a palacsintához.
A kisütött palacsintákat megtöltjük a kihűlt pörkölt alappal. Két oldalát felhajtjuk és feltekerjük.
A kész palacsintákat a szokásos módon bepanírozzuk (a lisztbe sót és borsot keverünk), majd forró olajban kisütjük.
Tálaláskor rálocsolhatjuk a pörkölt levét, amihez kevés tejfölt (kb 1 tk) is keverhetünk.
Jó étvágyat!