Hortobágyi húsos batyu gluténmentesen recept

Hozzávalók:
- 18 dkg Mimen palacsintapor
- kb 4,5 dl folyadék (csak vízzel is tökéletesen működőképes)
- A palacsintasütőhöz: 1-2 ek étolaj/szőlőmagolaj/kókuszolaj
- 40 dkg csirkemellfilé darálva, vagy sertés darált hús
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 kk. Erős Pista
- Himalája só
- 3 dl tejföl vagy rizstejszín
Elkészítése:
A hozzávalókat egy keverőtálba mérjük, és kézi habverővel alaposan összekeverjük. A palacsintasütőbe az első palacsinta sütése előtt egy evőkanálnyi olajat hevítünk, ha sok a felesleget, egy bögrébe leöntjük. Süssük ki a palacsintákat. Ebből a mennyiségből kb 8-10 db palacsinta lesz, nagyságától, vékonyságától függően.
A zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és elnegyedeljük. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A füstölt szalonnát apróra felkockázzuk, megpirítjuk, zsírjában megfonnyasztjuk a hagymát,hozzáadjuk a darált húst, erős tűzön kissé megpirítjuk.
Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk (25-30 perc), ha szükséges kevés vizet adunk hozzá, azaz pörköltet készítünk. A szaftot egy kisebb edénybe leöntjük, hozzáadjuk a tejfölt (rizstejszínt) összeforraljuk, félre tesszük.
A palacsinták közepére evőkanálnyi darál húsos tölteléket teszünk, majd batyu-szerűre hajtjuk konyhai kötöző zsineggel a szájánál összekötjük. Így járunk el a többi palacsintával is. Tepsibe sorakoztatjuk a batyukat a beforralt szaftot alá öntjük, és forró sütőben kb 10 perc alatt átforrósítjuk. Azonnal forrón tálaljuk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »