Hortobágyi húsos batyu gluténmentesen recept
Hozzávalók:
- 18 dkg Mimen palacsintapor
- kb 4,5 dl folyadék (csak vízzel is tökéletesen működőképes)
- A palacsintasütőhöz: 1-2 ek étolaj/szőlőmagolaj/kókuszolaj
- 40 dkg csirkemellfilé darálva, vagy sertés darált hús
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 kk. Erős Pista
- Himalája só
- 3 dl tejföl vagy rizstejszín
Elkészítése:
A hozzávalókat egy keverőtálba mérjük, és kézi habverővel alaposan összekeverjük. A palacsintasütőbe az első palacsinta sütése előtt egy evőkanálnyi olajat hevítünk, ha sok a felesleget, egy bögrébe leöntjük. Süssük ki a palacsintákat. Ebből a mennyiségből kb 8-10 db palacsinta lesz, nagyságától, vékonyságától függően.
A zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és elnegyedeljük. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A füstölt szalonnát apróra felkockázzuk, megpirítjuk, zsírjában megfonnyasztjuk a hagymát,hozzáadjuk a darált húst, erős tűzön kissé megpirítjuk.
Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk (25-30 perc), ha szükséges kevés vizet adunk hozzá, azaz pörköltet készítünk. A szaftot egy kisebb edénybe leöntjük, hozzáadjuk a tejfölt (rizstejszínt) összeforraljuk, félre tesszük.
A palacsinták közepére evőkanálnyi darál húsos tölteléket teszünk, majd batyu-szerűre hajtjuk konyhai kötöző zsineggel a szájánál összekötjük. Így járunk el a többi palacsintával is. Tepsibe sorakoztatjuk a batyukat a beforralt szaftot alá öntjük, és forró sütőben kb 10 perc alatt átforrósítjuk. Azonnal forrón tálaljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









