Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hortobágyi húsos batyu gluténmentesen recept

Hortobágyi húsos batyu gluténmentesen
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 18 dkg Mimen palacsintapor
    • kb 4,5 dl folyadék (csak vízzel is tökéletesen működőképes)
    • A palacsintasütőhöz: 1-2 ek étolaj/szőlőmagolaj/kókuszolaj
    • 40 dkg csirkemellfilé darálva, vagy sertés darált hús
    • 1 db zöldpaprika
    • 1 db paradicsom
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 1 kk. Erős Pista
    • Himalája só
    • 3 dl tejföl vagy rizstejszín

    Elkészítése:

    A hozzávalókat egy keverőtálba mérjük, és kézi habverővel alaposan összekeverjük. A palacsintasütőbe az első palacsinta sütése előtt egy evőkanálnyi olajat hevítünk, ha sok a felesleget, egy bögrébe leöntjük. Süssük ki a palacsintákat. Ebből a mennyiségből kb 8-10 db palacsinta lesz, nagyságától, vékonyságától függően.

    A zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és elnegyedeljük. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A füstölt szalonnát apróra felkockázzuk, megpirítjuk, zsírjában megfonnyasztjuk a hagymát,hozzáadjuk a darált húst, erős tűzön kissé megpirítjuk.

    Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk (25-30 perc), ha szükséges kevés vizet adunk hozzá, azaz pörköltet készítünk. A szaftot egy kisebb edénybe leöntjük, hozzáadjuk a tejfölt (rizstejszínt) összeforraljuk, félre tesszük.

    A palacsinták közepére evőkanálnyi darál húsos tölteléket teszünk, majd batyu-szerűre hajtjuk konyhai kötöző zsineggel a szájánál összekötjük. Így járunk el a többi palacsintával is. Tepsibe sorakoztatjuk a batyukat a beforralt szaftot alá öntjük, és forró sütőben kb 10 perc alatt átforrósítjuk. Azonnal forrón tálaljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá