Gundel palacsintatorta recept

Hozzávalók:
Palacsinta:
- 25 dkg finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek cukor
- csipetnyi só
- 3 dkg olvasztott vaj
- kb 4 dl tej
Töltelék:
- 25 dkg darált dió
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 ek rum
- 1 narancs vagy citrom reszelt héja
- 3 dkg mazsola
- 2 dl tejszín
Csokoládéöntet:
- 1,5 dl tejszín
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek rum
- diónyi vaj
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 ek porcukor
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd 30 percig hűtőben pihentetjük.
Azután vékonyan kiolajozott, közepes méretű palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.
A töltelékhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a diót és összefőzzük. Ízesítjük rumban ázott mazsolával, narancshéjjal/citromhéjjal és rummal.
Az öntethez a tejszínt a cukrokkal felforrósítjuk, hozzátördeljük a csokoládét és simára keverjük, azután ízesítjük rummal és belekeverjük a vajat.
Egy palacsintát megkenünk 1 ek diós krémmel, megcsurgatjuk az öntettel és ráfektetünk egy másik palacsintát. Ezt addig rétegezzük amíg el nem fogy a diós krém.
A tetejére rácsurgatjuk a megmaradt csokoládéöntetet és dióval, mazsolával megszórva díszítjük. 1-2 óra hűtés után szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »