Grillezett csirkemell zöldfűszeres-spárgás palacsintával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg szelt csirkemell filé
- 1 ek só
- 2 tk őrölt feketebors
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 1 tk őrölt piros fűszerpaprika
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 1 tk barna vagy kristálycukor
- olaj
Köret:
- 500 g zöld spárga
- 12 szelet csirkekemell sonka
Palacsinta:
- 120 g liszt (40 g finomliszt, 40 g teljekiőrlésű búzaliszt, 40 g zabpehelyliszt)
- 100 ml tejszín
- 150-180 ml víz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kis csokor petrezselyemzöld finomra vágva
- 1 kis csokor kapor finomra vágva
- 1 újhagyma zöldje felkarikázva
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 20 g olvasztott vaj
- só
- frissen őrölt bors
Besamel:
- 35 g vaj
- 30 g teljeskiőrlésű búzaliszt
- 150 ml tejszín
- 150 ml víz
- só
- frissen őrölt bors
- szerecsendió
A tetejére:
- kb 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A sóhoz hozzáadjuk a borsot, köményt, paprikát, fokhagymát és a cukrot, majd elkeverjük.
A húsok egyik felét kevés olajjal befújjuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel és beledörzsöljük, majd a húsokat megforgatjuk és olajjal befújjuk a másik oldalát is és megszórjuk a fűszerrel. A húst hagyjuk pácolódni.
Közben elkészítjük a palacsintát. A hozzávalókat egy edénybe mérjük és csomómentesre keverjük. Ha időközben a tészta sűrűsödne, akkor hígítsuk vízzel.
A tésztából kb 6 palacsintát tudunk sütni.
A spárgát meghajlítjuk és eltörjük. A vastagabb részt eltesszük levesbe vagy kidobjuk. A vékonyabb részét forrásban lévő sós vízben kb 5 percig főzzük, majd jéghideg vízbe kiszedjük (így szép zöld marad). Amikor kihűlt, akkor leitatjuk róla a vizet.
A palacsintára 2-2 szelet sonkát fektetünk, majd 4-5 szál spárgát és feltekerjük. A palacsintákat egy tepsibe sorakoztatjuk.
A besamelhez egy edényben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük. Felöntjük a langyos tejszínnel és vízzel, majd csomómentesre keverjük az egészet és besűrítjük. Közben ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval.
A besamelt a palacsinták tetején egyenletesen elkenjük, majd sajttal megszórjuk és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
A bepácolt húsokat grillen megsütjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










