Göngyölt, rántott palacsinta recept

Hozzávalók:
Palacsinta:
- 200 g finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 3 dl tej
- 1,5 dl szóda (vagy víz)
- 2 ek étolaj
Töltelék:
- 50 dkg darált hús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- zsiradék
- só
- bors
- pirospaprika
- 2 evőkanál kukorica
- 3-4 ek tejföl
- 1 csapott evőkanál kukoricakeményítő
Elkészítése:
Palacsinta tészta:
A tojásokat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a sót és lassan adagolva a lisztet csomómentesre keverjük. Ha van időnk, hagyjuk állni a tésztát fél órát, de ha rögtön sütni szeretnénk, az sem probléma. Az állás után hozzáadjuk az olajat és lassan a szódavizet, amíg elérjük a kívánt palacsintatészta állagot.
A tésztát alaposan átkeverjük, hogy homogén legyen, majd egy forró palacsintasütőben vagy serpenyőben elkezdjük kisütni a palacsintákat. Fontos, hogy a serpenyő jól fel legyen hevítve, és az első palacsinta előtt egy kevés olajjal kikenjük. A második oldaluk gyorsabban sül, így figyeljünk rájuk.
Töltelék:
A hagymát nagyon apróra vágjuk és némi zsiradékon, egy kis sóval megdinszteljük. Amikor már üveges, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, és addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Ezután kevés vizet öntünk hozzá, lefedjük, és készre főzzük a pörköltet.
Amikor a hús megpuhult, a tejfölben elkeverjük a keményítőt, és adunk hozzá egy keveset a pörkölt szaftjából. Ezt a keveréket visszaöntjük a húsra, alaposan elkeverjük, hogy sűrű, töltelékhez alkalmas állagú legyen. Végül belekeverjük a kukoricát, és félretesszük hűlni.
Egy palacsintát kiterítünk, közepére teszünk egy púpos evőkanálnyi tölteléket. A két oldalát ráhajtjuk, majd alulról kezdve szorosan feltekerjük, mint egy rétest vagy bejglit. A megtöltött palacsintákat sorban előkészítjük a panírozáshoz.
A panírozás során először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk őket, ügyelve, hogy ne nyíljanak szét. Ha a palacsinta jól hűlt és nem túl vékony, szépen egyben marad töltés közben.
Forró olajban sütjük ki, mindig a hajtással lefelé kezdve. Amikor a bunda aranybarnára sült, papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla. Frissen, tartármártással tálaljuk.
Ez a ropogós töltött palacsinta tökéletes vendégváró fogás, ami biztosan nagy sikert arat. A mártásba mártogatva vagy villával összevágva is fantasztikus élmény!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »