Hozzávalók:
Palacsinta:
Töltelék:
Elkészítése:
A tojásokat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a sót és lassan adagolva a lisztet csomómentesre keverjük. Ha van időnk, hagyjuk állni a tésztát fél órát, de ha rögtön sütni szeretnénk, az sem probléma. Az állás után hozzáadjuk az olajat és lassan a szódavizet, amíg elérjük a kívánt palacsintatészta állagot.
A tésztát alaposan átkeverjük, hogy homogén legyen, majd egy forró palacsintasütőben vagy serpenyőben elkezdjük kisütni a palacsintákat. Fontos, hogy a serpenyő jól fel legyen hevítve, és az első palacsinta előtt egy kevés olajjal kikenjük. A második oldaluk gyorsabban sül, így figyeljünk rájuk.
A hagymát nagyon apróra vágjuk és némi zsiradékon, egy kis sóval megdinszteljük. Amikor már üveges, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, és addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Ezután kevés vizet öntünk hozzá, lefedjük, és készre főzzük a pörköltet.
Amikor a hús megpuhult, a tejfölben elkeverjük a keményítőt, és adunk hozzá egy keveset a pörkölt szaftjából. Ezt a keveréket visszaöntjük a húsra, alaposan elkeverjük, hogy sűrű, töltelékhez alkalmas állagú legyen. Végül belekeverjük a kukoricát, és félretesszük hűlni.
Egy palacsintát kiterítünk, közepére teszünk egy púpos evőkanálnyi tölteléket. A két oldalát ráhajtjuk, majd alulról kezdve szorosan feltekerjük, mint egy rétest vagy bejglit. A megtöltött palacsintákat sorban előkészítjük a panírozáshoz.
A panírozás során először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk őket, ügyelve, hogy ne nyíljanak szét. Ha a palacsinta jól hűlt és nem túl vékony, szépen egyben marad töltés közben.
Forró olajban sütjük ki, mindig a hajtással lefelé kezdve. Amikor a bunda aranybarnára sült, papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla. Frissen, tartármártással tálaljuk.
Ez a ropogós töltött palacsinta tökéletes vendégváró fogás, ami biztosan nagy sikert arat. A mártásba mártogatva vagy villával összevágva is fantasztikus élmény!