Fahéjas-almás palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 12-14 db palacsintához:
- 10 dkg finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál kristálycukor
- csipet só
- 1 nagyobb alma
- 1 evőkanál étolaj (+ a sütéshez)
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- kb 2 dl szénsavas ásványvíz
Elkészítése:
Egy tálba üssük fel a tojásokat, keverjük hozzá a kristálycukrot és a csipetnyi sót, az őrölt fahéjat, öntsük hozzá a szénsavas ásványvíz felét, majd adjuk hozzá a lisztet és keverjük simára.
Ezután kevergetés közben adjunk hozzá még annyi ásványvizet, hogy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk, majd keverjük hozzá az étolajat is.
Az almát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük a masszához és szintén keverjük alaposan össze.
A teflon palacsintasütőt kenjük ki olajjal, az almás palacsintatésztából kanalazzunk bele kisebb halmokat, majd mindkét oldalát süssük szép aranybarnára.
Tálaláskor a meleg palacsintát ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, őrölt fahéjjal, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »