Fahéjas-almás palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 12-14 db palacsintához:
- 10 dkg finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 teáskanál kristálycukor
- csipet só
- 1 nagyobb alma
- 1 evőkanál étolaj (+ a sütéshez)
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- kb 2 dl szénsavas ásványvíz
Elkészítése:
Egy tálba üssük fel a tojásokat, keverjük hozzá a kristálycukrot és a csipetnyi sót, az őrölt fahéjat, öntsük hozzá a szénsavas ásványvíz felét, majd adjuk hozzá a lisztet és keverjük simára.
Ezután kevergetés közben adjunk hozzá még annyi ásványvizet, hogy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk, majd keverjük hozzá az étolajat is.
Az almát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük a masszához és szintén keverjük alaposan össze.
A teflon palacsintasütőt kenjük ki olajjal, az almás palacsintatésztából kanalazzunk bele kisebb halmokat, majd mindkét oldalát süssük szép aranybarnára.
Tálaláskor a meleg palacsintát ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, őrölt fahéjjal, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









