Fahéjas-almás palacsinta recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók 12-14 db palacsintához:
- 10 dkg finomliszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál kristálycukor
- csipet só
- 1 nagyobb alma
- 1 evőkanál étolaj (+ a sütéshez)
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- kb 2 dl szénsavas ásványvíz
Elkészítése:
Egy tálba üssük fel a tojásokat, keverjük hozzá a kristálycukrot és a csipetnyi sót, az őrölt fahéjat, öntsük hozzá a szénsavas ásványvíz felét, majd adjuk hozzá a lisztet és keverjük simára.
Ezután kevergetés közben adjunk hozzá még annyi ásványvizet, hogy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk, majd keverjük hozzá az étolajat is.
Az almát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük a masszához és szintén keverjük alaposan össze.
A teflon palacsintasütőt kenjük ki olajjal, az almás palacsintatésztából kanalazzunk bele kisebb halmokat, majd mindkét oldalát süssük szép aranybarnára.
Tálaláskor a meleg palacsintát ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, őrölt fahéjjal, majd úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.