Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres bécsi túrós palacsinta, gluténmentesn recept

Epres bécsi túrós palacsinta, gluténmentesn
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A palacsintához:

    • 30 dkg GM zabpehelyliszt
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dl szénsavas ásványvíz vagy tej
    • csipet só
    • 1 ek cukor

    A töltelékhez:

    • 60 dkg túró
    • 2-4 ek cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • vaníliás cukor
    • 2 ek tejföl
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • mazsola (opcionális)

    Az öntethez:

    • 2 dl tej
    • kb 15-20 dkg eper
    • 1 ek cukor

    A tetejére:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A palacsintához a hozzávalókat alaposan keverjük össze kézi habverővel. Sűrű palacsintatésztát kapunk.

    Érdemes kb fél órát pihentetni, ha szükséges vízzel tovább hígítható.

    Teflon vagy kerámia serpenyőben, amit előzőleg kókuszzsírral kikentünk, süssük ki. Ebből a mennyiségből nekem kb 20 darab palacsinta lett.

    Egy tűzálló tálat vajjal vagy margarinnal kenjünk ki. Készítsük el a túró tölteléket is: a túrót, a tejfölt a tojások sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját alaposan keverjük össze, a tojásfehérjéből verjünk kemény habot és óvatosan ezt is dolgozzuk bele, mazsolával tovább túrbózható, de nekem nem volt itthon.

    A kisült palacsintákat töltsük meg a töltelékkel, tekerjük fel, majd vágjuk ketté és helyezzük jénaiba, úgy hogy a vágott felület legyen felül.

    Készítsük el az öntetet is: a tejet a cukrot, a tojásokat és a megtisztított, megmosott eperrel együtt turmixoljuk össze, öntsük a betöltött, jénaiba rakosgatott palacsinták tetejére és tegyük be a 180 fokos sütőbe, kb 20-25 percre, a palacsintáknak nem kell megpirulniuk, csak egy kis színt kell kapniuk.

    Tipp:

    Akár az ünnepi asztalra is tehető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá