Epres bécsi túrós palacsinta, gluténmentesn recept

Hozzávalók:
A palacsintához:
- 30 dkg GM zabpehelyliszt
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dl szénsavas ásványvíz vagy tej
- csipet só
- 1 ek cukor
A töltelékhez:
- 60 dkg túró
- 2-4 ek cukor
- 1 citrom reszelt héja
- vaníliás cukor
- 2 ek tejföl
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- mazsola (opcionális)
Az öntethez:
- 2 dl tej
- kb 15-20 dkg eper
- 1 ek cukor
A tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
A palacsintához a hozzávalókat alaposan keverjük össze kézi habverővel. Sűrű palacsintatésztát kapunk.
Érdemes kb fél órát pihentetni, ha szükséges vízzel tovább hígítható.
Teflon vagy kerámia serpenyőben, amit előzőleg kókuszzsírral kikentünk, süssük ki. Ebből a mennyiségből nekem kb 20 darab palacsinta lett.
Egy tűzálló tálat vajjal vagy margarinnal kenjünk ki. Készítsük el a túró tölteléket is: a túrót, a tejfölt a tojások sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját alaposan keverjük össze, a tojásfehérjéből verjünk kemény habot és óvatosan ezt is dolgozzuk bele, mazsolával tovább túrbózható, de nekem nem volt itthon.
A kisült palacsintákat töltsük meg a töltelékkel, tekerjük fel, majd vágjuk ketté és helyezzük jénaiba, úgy hogy a vágott felület legyen felül.
Készítsük el az öntetet is: a tejet a cukrot, a tojásokat és a megtisztított, megmosott eperrel együtt turmixoljuk össze, öntsük a betöltött, jénaiba rakosgatott palacsinták tetejére és tegyük be a 180 fokos sütőbe, kb 20-25 percre, a palacsintáknak nem kell megpirulniuk, csak egy kis színt kell kapniuk.
Tipp:
Akár az ünnepi asztalra is tehető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »