Epres bécsi túrós palacsinta, gluténmentesn recept
Hozzávalók:
A palacsintához:
- 30 dkg GM zabpehelyliszt
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dl szénsavas ásványvíz vagy tej
- csipet só
- 1 ek cukor
A töltelékhez:
- 60 dkg túró
- 2-4 ek cukor
- 1 citrom reszelt héja
- vaníliás cukor
- 2 ek tejföl
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- mazsola (opcionális)
Az öntethez:
- 2 dl tej
- kb 15-20 dkg eper
- 1 ek cukor
A tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
A palacsintához a hozzávalókat alaposan keverjük össze kézi habverővel. Sűrű palacsintatésztát kapunk.
Érdemes kb fél órát pihentetni, ha szükséges vízzel tovább hígítható.
Teflon vagy kerámia serpenyőben, amit előzőleg kókuszzsírral kikentünk, süssük ki. Ebből a mennyiségből nekem kb 20 darab palacsinta lett.
Egy tűzálló tálat vajjal vagy margarinnal kenjünk ki. Készítsük el a túró tölteléket is: a túrót, a tejfölt a tojások sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját alaposan keverjük össze, a tojásfehérjéből verjünk kemény habot és óvatosan ezt is dolgozzuk bele, mazsolával tovább túrbózható, de nekem nem volt itthon.
A kisült palacsintákat töltsük meg a töltelékkel, tekerjük fel, majd vágjuk ketté és helyezzük jénaiba, úgy hogy a vágott felület legyen felül.
Készítsük el az öntetet is: a tejet a cukrot, a tojásokat és a megtisztított, megmosott eperrel együtt turmixoljuk össze, öntsük a betöltött, jénaiba rakosgatott palacsinták tetejére és tegyük be a 180 fokos sütőbe, kb 20-25 percre, a palacsintáknak nem kell megpirulniuk, csak egy kis színt kell kapniuk.
Tipp:
Akár az ünnepi asztalra is tehető.