Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Édes palacsintatorta recept

Édes palacsintatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Palacsintához (1 bögre=250 ml):

    • 1/4 bögre cukor
    • 1/4 bögre olvasztott margarin
    • 1/4 tk só
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habja
    • 1 bögre liszt
    • 1/2 bögre tej
    • 200 ml szódavíz
    • 1 cs vaníliás cukor

    Töltelékhez:

    • mogyorókrém ízlés szerint

    Díszítéshez:

    • 4 db felezett őszibarack befőtt
    • 1 tasak hidegen keverhető, tejszín ízű pudingpor
    • 150 ml tej

    Elkészítése:

    A tojássárgákat a cukrokkal, olvasztott vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, a szódavizet, a lisztet, majd a sóval kemény habbá vert fehérjét.

    Kiolajozott palacsinta sütőben vagy teflon sütőben kisütjük a palacsintákat. Először magasabb hőfokon, majd csökkentsük a hőfoko. Félidőben megfordítjuk, mint a hagyományos palacsintát. 2-3 perc alatt megsülnek. A palacsinták a tojáshabtól szép magasra nőnek.

    8 palacsintát teszünk egymásra, mogyorókrémmel megkenünk minden darabot és a tetejét is. A tetejét kirakjuk a szeletekre vágott barackkal.

    A habport a hideg tejjel elkeverjük, majd 3 perc alatt kemény habbá verjük. A torta szélét és tetejét díszítjük vele. Ehető díszítőcukorral szórtam meg.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá