Édes palacsintatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Édes palacsintatorta

Hozzávalók:
Palacsintához (1 bögre=250 ml):

  • 1/4 bögre cukor
  • 1/4 bögre olvasztott margarin
  • 1/4 tk só
  • 5 tojássárgája
  • 5 tojásfehérje kemény habja
  • 1 bögre liszt
  • 1/2 bögre tej
  • 200 ml szódavíz
  • 1 cs vaníliás cukor

Töltelékhez:

  • mogyorókrém ízlés szerint

Díszítéshez:

  • 4 db felezett őszibarack befőtt
  • 1 tasak hidegen keverhető, tejszín ízű pudingpor
  • 150 ml tej

Elkészítése:

A tojássárgákat a cukrokkal, olvasztott vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, a szódavizet, a lisztet, majd a sóval kemény habbá vert fehérjét.

Kiolajozott palacsinta sütőben vagy teflon sütőben kisütjük a palacsintákat. Először magasabb hőfokon, majd csökkentsük a hőfoko. Félidőben megfordítjuk, mint a hagyományos palacsintát. 2-3 perc alatt megsülnek. A palacsinták a tojáshabtól szép magasra nőnek.

8 palacsintát teszünk egymásra, mogyorókrémmel megkenünk minden darabot és a tetejét is. A tetejét kirakjuk a szeletekre vágott barackkal.

A habport a hideg tejjel elkeverjük, majd 3 perc alatt kemény habbá verjük. A torta szélét és tetejét díszítjük vele. Ehető díszítőcukorral szórtam meg.

Jó étvágyat kívánok hozzá!