Dióbundás almás-tökös palacsinta recept

Hozzávalók:
Palacsinta:
- 20 dkg finomliszt
- 1 ek cukor
- 1 tk vanílikivonat
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- kb 2 dl szódavíz
- diónyi vaj (olvasztott)
Töltelék:
- 4 alma
- 20 dkg reszelt sütőtök
- kb 4 ek cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 kk reszelt gyömbér
- 1 kk őrölt szerecsendió
Panírhoz:
- kb 6 dkg finomliszt
- 2 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10-15 dkg dió
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóiból csomómentes tésztát keverünk, majd 30 percig hűtőben pihentetjük.
A pihentetés után vékonyan kiolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
A meghámozott almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levétől és a sütőtökkel illetve a cukorral együtt addig pároljuk, amíg a felesleges lé elpárolog. Ízesítjük és kihűtjük.
A diót illatosra pörköljük egy száraz serpenyőben, majd ledaráljuk.
A töltelékkel megkenünk egy palacsintát, a két szélét behajtjuk és feltekerjük. A tekercseket először lisztbe, felvert tojásba és végül a darált dióba forgatjuk, majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »