Dióbundás almás-tökös palacsinta recept

Hozzávalók:
Palacsinta:
- 20 dkg finomliszt
- 1 ek cukor
- 1 tk vanílikivonat
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- kb 2 dl szódavíz
- diónyi vaj (olvasztott)
Töltelék:
- 4 alma
- 20 dkg reszelt sütőtök
- kb 4 ek cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 kk reszelt gyömbér
- 1 kk őrölt szerecsendió
Panírhoz:
- kb 6 dkg finomliszt
- 2 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10-15 dkg dió
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóiból csomómentes tésztát keverünk, majd 30 percig hűtőben pihentetjük.
A pihentetés után vékonyan kiolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
A meghámozott almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levétől és a sütőtökkel illetve a cukorral együtt addig pároljuk, amíg a felesleges lé elpárolog. Ízesítjük és kihűtjük.
A diót illatosra pörköljük egy száraz serpenyőben, majd ledaráljuk.
A töltelékkel megkenünk egy palacsintát, a két szélét behajtjuk és feltekerjük. A tekercseket először lisztbe, felvert tojásba és végül a darált dióba forgatjuk, majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »