Dióbundás almás-tökös palacsinta recept
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 20 dkg finomliszt
- 1 ek cukor
- 1 tk vanílikivonat
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dl tej
- kb 2 dl szódavíz
- diónyi vaj (olvasztott)
Töltelék:
- 4 alma
- 20 dkg reszelt sütőtök
- kb 4 ek cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 kk reszelt gyömbér
- 1 kk őrölt szerecsendió
Panírhoz:
- kb 6 dkg finomliszt
- 2 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10-15 dkg dió
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóiból csomómentes tésztát keverünk, majd 30 percig hűtőben pihentetjük.
A pihentetés után vékonyan kiolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
A meghámozott almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levétől és a sütőtökkel illetve a cukorral együtt addig pároljuk, amíg a felesleges lé elpárolog. Ízesítjük és kihűtjük.
A diót illatosra pörköljük egy száraz serpenyőben, majd ledaráljuk.
A töltelékkel megkenünk egy palacsintát, a két szélét behajtjuk és feltekerjük. A tekercseket először lisztbe, felvert tojásba és végül a darált dióba forgatjuk, majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









