Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Családi rakott palacsinta recept

Családi rakott palacsinta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók egy 37*23 cm-es tepsihez:

    • 30 db megsütött palacsinta

    Töltelék:

    • 60 dkg nutella
    • 4 cs csokis pudingpor
    • 1,8 l tej
    • 8-10 ek kristálycukor
    • 1 csapott ek kakaópor
    • 1 kk őrölt fahéj

    Tetejére:

    • 2 nagyobb nektarin
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 4,5 dl tej
    • 4 ek kristálycukor
    • 2 cs tortazselé
    • 1 bögre mirelit apró gyümölcs (málna, áfonya, ribizli, eper..stb)

    Elkészítése:

    Előző nap/este összeállítjuk a palacsintatortát!

    A csokis pudingot megfőzzük a tejjel, a kakaóporral és a cukorral és egy jó merőkanálnyi adagot félreteszünk belőle, a többit időnként megkeverjük, hogy hűljön. A félretett pudinghoz hozzákeverjük az őrölt fahéjat.

    A tepsit kibéleljük folpackkal.

    20 db palacsintát megtöltünk nutellával és feltekerünk, 10 db-ot pedig csokipudinggal szintén töltünk és tekerünk.

    A folpackkal kibélelt tepsi aljára rátesszük a fahéjas csokipudingot és egyenletesen elsimítjuk.

    Ezután végigrakunk rajta 10 db nutellás palacsintát, majd még egy merőkanál pudingot rásimítunk.

    Középre kerül a sima csokis pudingos palacsinta, ezután szintén csokipuding réteg következik, végül legfelülre a maradék 10 db nutellás palacsintát rakjuk végig. A tetejére rásimítjuk a maradék csokipudingot és legalább 12 órára betesszük a hűtőszekrénybe!

    Másnap reggel, folytatjuk a tortakészítést.

    A vaníliás pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral, majd félretesszük, időnként megkevergetjük.

    A nektarint megmossuk, kettévágjuk, magját kiszedjük és vékonyabb cikkekre vágjuk.

    Egy tálcát helyezünk a palacsintákkal megrakott tepsire és egy óvatos, de határozott mozdulattal átfordítjuk a tesit a tálcára. Vigyázat, ekkor már elég nehéz a tepsi! :)

    Lehúzzuk róla a folpackot és az ekkorra már kissé visszahűlt vanília pudinggal bevonjuk a tetejét. Széleit kirakjuk a nektarin cikkekkel úgy, hogy egy kicsi peremet képezzenek.

    A tortazselét a tasakon leírtak szerint elkészítjük.

    A mirelit apró gyümölcsökkel megpakoljuk a vanília pudingot (vállalkozó szellemű konyhatündérek szülinapi/névnapi mintákat is készíthetnek), végül a közepéből kiindulva kőrkörösen ráöntjük a gyümölcskocsonyát! Mivel a gyümölcs fagyasztott állagú, pillanatok alatt rádermed a még meleg kocsonya!

    A kész tortát visszatesszük a hűtőszekrénybe, legalább 2 óra hűlés kell neki, hogy szépen összeálljon és ezután gusztán szeletelhető!

    Nagyon tömény és nagyon kiadós, laktató családi kalóriabomba! :)
    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Hatalmas adag, tehát elsősorban családi ünnepekre, szülinapra/névnapra ajánlom.
    Nálunk egy finom bajai halászlé után került terítékre a lányom szülinapi meglepi tortája volt. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá