Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos amerikai palacsinta zabpehellyel recept

Citromos amerikai palacsinta zabpehellyel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg liszt
    • 5 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 0,5 csomag sütőpor
    • reszelt citromhéj
    • 0,5 citrom leve
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg vaj
    • 3-4 ek zabpehely
    • 3 dl író (v. tej)
    • csipet só

    Elkészítése:

    Először az írót készítsük el, mert annak kb. 20 percet állnia kell. Írót igen egyszerűen készíthetünk mi magunk is, csak tej és citromlé kell hozzá.

    3 dl tejbe nyomjuk bele egy fél citromnak a levét, és keverjük össze. Ezután hagyjuk kb. 20 percig szobahőmérsékleten állni. Az idő lejárta után egy sűrűbb, aludttejhez hasonló állagot fogunk kapni. Az így készült íróval a palacsinta sokkal krémesebb lesz, mintha sima tejet öntöttünk volna hozzá.

    Egy tálba üssük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, egy csipet sót, és kézi habverővel keverjük ki. Ezután keverjük hozzá az írót (v. a tejet), 0,5 citrom levét, majd szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet. Pár perc alatt keverjük sima állagúra, majd tegyük be a hűtőbe pár órára a masszát. (Akár előző este is bekeverhetjük a masszát, és másnapig hagyjuk a hűtőben pihenni.)

    Mielőtt hozzálátnánk a palacsintasütéshez, vegyük ki a hűtőből az előzőleg bekevert masszát, és fakanállal keverjük hozzá a zabpelyhet és az olvasztott vajat.

    Egy teflon serpenyőt kenjünk ki olajjal, és hevítsük fel. Ezután kanalazzunk bele a masszából kisebb halmokat, majd szép lassan süssük a palacsinták mindkét oldalát szép barnára.

    Tálaláskor ízlés szerint lekvárral kínáljuk.

    A citromos amerikai palacsinta zabpehellyel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 238 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 32 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá