Hozzávalók:
Elkészítése:
Először az írót készítsük el, mert annak kb. 20 percet állnia kell. Írót igen egyszerűen készíthetünk mi magunk is, csak tej és citromlé kell hozzá.
3 dl tejbe nyomjuk bele egy fél citromnak a levét, és keverjük össze. Ezután hagyjuk kb. 20 percig szobahőmérsékleten állni. Az idő lejárta után egy sűrűbb, aludttejhez hasonló állagot fogunk kapni. Az így készült íróval a palacsinta sokkal krémesebb lesz, mintha sima tejet öntöttünk volna hozzá.
Egy tálba üssük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, egy csipet sót, és kézi habverővel keverjük ki. Ezután keverjük hozzá az írót (v. a tejet), 0,5 citrom levét, majd szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet. Pár perc alatt keverjük sima állagúra, majd tegyük be a hűtőbe pár órára a masszát. (Akár előző este is bekeverhetjük a masszát, és másnapig hagyjuk a hűtőben pihenni.)
Mielőtt hozzálátnánk a palacsintasütéshez, vegyük ki a hűtőből az előzőleg bekevert masszát, és fakanállal keverjük hozzá a zabpelyhet és az olvasztott vajat.
Egy teflon serpenyőt kenjünk ki olajjal, és hevítsük fel. Ezután kanalazzunk bele a masszából kisebb halmokat, majd szép lassan süssük a palacsinták mindkét oldalát szép barnára.
Tálaláskor ízlés szerint lekvárral kínáljuk.