Bécsi túróspalacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Palacsintához:
- 40 dkg liszt
- 1 dl étolaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl tej
- 2 ek kristálycukor
- csipet só
- szódavíz
Töltelékhez:
- 50 dkg félzsíros túró
- 5 dkg puha vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 ek mazsola
- 1 citrom reszelt héja
Öntethez:
- 100 ml főzőtejszín
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 csepp rumaroma
Elkészítése:
A tészta alapanyagaiból csomómentes palacsintatésztát keverünk, amihez a szóda hozzáadásával szabályozzuk a sűrűséget, majd a hagyományos módon, serpenyőn kisütjük a palacsintákat.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérét kemény habbá verjük. A túrót kikeverjük a hozzávalókkal és a fehérje habbot is belekeverjük.
Megtöltjük és feltekerjük a palacsintákat. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Egy kb 25*40cm-es tűzálló tálat vagy tepsit vajjal kikenünk és a kettévágott palacsintákat belehelyezzük, körbe locsoljuk az összekevert öntettel és kb 30 perc alatt megsütjük.
Miután elkészült 10 percet pihentetjük.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »