Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bécsi túróspalacsinta recept

Bécsi túróspalacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Palacsintához:

    • 40 dkg liszt
    • 1 dl étolaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl tej
    • 2 ek kristálycukor
    • csipet só
    • szódavíz

    Töltelékhez:

    • 50 dkg félzsíros túró
    • 5 dkg puha vaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 18 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 3 ek mazsola
    • 1 citrom reszelt héja

    Öntethez:

    • 100 ml főzőtejszín
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 csepp rumaroma

    Elkészítése:

    A tészta alapanyagaiból csomómentes palacsintatésztát keverünk, amihez a szóda hozzáadásával szabályozzuk a sűrűséget, majd a hagyományos módon, serpenyőn kisütjük a palacsintákat.

    A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérét kemény habbá verjük. A túrót kikeverjük a hozzávalókkal és a fehérje habbot is belekeverjük.

    Megtöltjük és feltekerjük a palacsintákat. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

    Egy kb 25*40cm-es tűzálló tálat vagy tepsit vajjal kikenünk és a kettévágott palacsintákat belehelyezzük, körbe locsoljuk az összekevert öntettel és kb 30 perc alatt megsütjük.

    Miután elkészült 10 percet pihentetjük.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá