Bécsi túróspalacsinta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Palacsintához:
- 40 dkg liszt
- 1 dl étolaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl tej
- 2 ek kristálycukor
- csipet só
- szódavíz
Töltelékhez:
- 50 dkg félzsíros túró
- 5 dkg puha vaj
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 ek mazsola
- 1 citrom reszelt héja
Öntethez:
- 100 ml főzőtejszín
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 csepp rumaroma
Elkészítése:
A tészta alapanyagaiból csomómentes palacsintatésztát keverünk, amihez a szóda hozzáadásával szabályozzuk a sűrűséget, majd a hagyományos módon, serpenyőn kisütjük a palacsintákat.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérét kemény habbá verjük. A túrót kikeverjük a hozzávalókkal és a fehérje habbot is belekeverjük.
Megtöltjük és feltekerjük a palacsintákat. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Egy kb 25*40cm-es tűzálló tálat vagy tepsit vajjal kikenünk és a kettévágott palacsintákat belehelyezzük, körbe locsoljuk az összekevert öntettel és kb 30 perc alatt megsütjük.
Miután elkészült 10 percet pihentetjük.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.