Bécsi túróspalacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Palacsintához:
- 40 dkg liszt
- 1 dl étolaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1,5 dl tej
- 2 ek kristálycukor
- csipet só
- szódavíz
Töltelékhez:
- 50 dkg félzsíros túró
- 5 dkg puha vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 18 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 ek mazsola
- 1 citrom reszelt héja
Öntethez:
- 100 ml főzőtejszín
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 csepp rumaroma
Elkészítése:
A tészta alapanyagaiból csomómentes palacsintatésztát keverünk, amihez a szóda hozzáadásával szabályozzuk a sűrűséget, majd a hagyományos módon, serpenyőn kisütjük a palacsintákat.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérét kemény habbá verjük. A túrót kikeverjük a hozzávalókkal és a fehérje habbot is belekeverjük.
Megtöltjük és feltekerjük a palacsintákat. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Egy kb 25*40cm-es tűzálló tálat vagy tepsit vajjal kikenünk és a kettévágott palacsintákat belehelyezzük, körbe locsoljuk az összekevert öntettel és kb 30 perc alatt megsütjük.
Miután elkészült 10 percet pihentetjük.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »









