Bécsi túróspalacsinta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bécsi túróspalacsinta

Hozzávalók:
Palacsintához:

  • 40 dkg liszt
  • 1 dl étolaj
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 2 ek kristálycukor
  • csipet só
  • szódavíz

Töltelékhez:

  • 50 dkg félzsíros túró
  • 5 dkg puha vaj
  • 3 tojás
  • 18 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 ek mazsola
  • 1 citrom reszelt héja

Öntethez:

  • 100 ml főzőtejszín
  • 2 tojás
  • 5 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 csepp rumaroma

Elkészítése:

A tészta alapanyagaiból csomómentes palacsintatésztát keverünk, amihez a szóda hozzáadásával szabályozzuk a sűrűséget, majd a hagyományos módon, serpenyőn kisütjük a palacsintákat.

A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérét kemény habbá verjük. A túrót kikeverjük a hozzávalókkal és a fehérje habbot is belekeverjük.

Megtöltjük és feltekerjük a palacsintákat. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

Egy kb 25*40cm-es tűzálló tálat vagy tepsit vajjal kikenünk és a kettévágott palacsintákat belehelyezzük, körbe locsoljuk az összekevert öntettel és kb 30 perc alatt megsütjük.

Miután elkészült 10 percet pihentetjük.

Jó étvágyat kívánok!