Hozzávalók:
Palacsintához:
Töltelékhez:
Öntethez:
Elkészítése:
A tészta alapanyagaiból csomómentes palacsintatésztát keverünk, amihez a szóda hozzáadásával szabályozzuk a sűrűséget, majd a hagyományos módon, serpenyőn kisütjük a palacsintákat.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérét kemény habbá verjük. A túrót kikeverjük a hozzávalókkal és a fehérje habbot is belekeverjük.
Megtöltjük és feltekerjük a palacsintákat. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Egy kb 25*40cm-es tűzálló tálat vagy tepsit vajjal kikenünk és a kettévágott palacsintákat belehelyezzük, körbe locsoljuk az összekevert öntettel és kb 30 perc alatt megsütjük.
Miután elkészült 10 percet pihentetjük.
Jó étvágyat kívánok!