Bakonyi palacsintametélt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Palacsintához:
- 20 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dl tej
- 1,5 dl ásványvíz
- só
- bors
- petrezselyem zöld (apróra vágva)
- 2 ek olaj
Gombapaprikáshoz:
- 50 dkg csiperke gomba (barna és fehér vegyesen)
- 4 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek pirospaprika
- 3 dl paradicsomlé (sűrűbb)
- só
- bors
- kakukkfű
- 1 ek rizsliszt
- 4 dl tejföl
Elkészítése:
A palacsintához a tojásokat enyhén felverjük, majd sóval és borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a tejet, az ásványvizet, és az olajat, majd fokozatosan, adagokban csomómentesre keverjük benne a lisztet. A masszát pihentetjük, hogy a liszt jól megdagadjon. Pihenés után az apróra vágott petrezselymet is hozzákeverjük, és a szokásos módon vékony palacsintákat sütünk. A kész palacsintákat hagyjuk kihűlni.
A gombapaprikáshoz a vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és együtt pirítjuk tovább. A megtisztított, szeletekre vágott gombát a hagymás alapra tesszük, majd pirospaprikával megszórjuk. Hozzáöntjük a paradicsomlét, fűszerezzük, és közepes lángon kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. A tejfölben simára kevert liszttel behabarjuk a pörköltet, és néhány perc alatt besűrítjük.
A palacsintákat kettesével összetekerjük, majd ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Egy kisebb, magas falú tepsit kivajazunk, és a palacsinta csíkokat lazán, egymásra dobálva elosztjuk benne. A gombapaprikást egyenletesen ráöntjük, ügyelve arra, hogy mindenhol átjárja a palacsintát.
A tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 15-20 perc alatt összemelegítjük, hogy az ízek jól összeérjenek. A kész fogást azonnal, forrón tálaljuk. Ez a gazdag, laktató étel remek választás egy kiadós családi vacsorához!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










