Bakonyi palacsintametélt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Palacsintához:
- 20 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 1,5 dl ásványvíz
- só
- bors
- petrezselyem zöld (apróra vágva)
- 2 ek olaj
Gombapaprikáshoz:
- 50 dkg csiperke gomba (barna és fehér vegyesen)
- 4 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek pirospaprika
- 3 dl paradicsomlé (sűrűbb)
- só
- bors
- kakukkfű
- 1 ek rizsliszt
- 4 dl tejföl
Elkészítése:
A palacsintához a tojásokat enyhén felverjük, majd sóval és borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a tejet, az ásványvizet, és az olajat, majd fokozatosan, adagokban csomómentesre keverjük benne a lisztet. A masszát pihentetjük, hogy a liszt jól megdagadjon. Pihenés után az apróra vágott petrezselymet is hozzákeverjük, és a szokásos módon vékony palacsintákat sütünk. A kész palacsintákat hagyjuk kihűlni.
A gombapaprikáshoz a vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és együtt pirítjuk tovább. A megtisztított, szeletekre vágott gombát a hagymás alapra tesszük, majd pirospaprikával megszórjuk. Hozzáöntjük a paradicsomlét, fűszerezzük, és közepes lángon kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. A tejfölben simára kevert liszttel behabarjuk a pörköltet, és néhány perc alatt besűrítjük.
A palacsintákat kettesével összetekerjük, majd ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Egy kisebb, magas falú tepsit kivajazunk, és a palacsinta csíkokat lazán, egymásra dobálva elosztjuk benne. A gombapaprikást egyenletesen ráöntjük, ügyelve arra, hogy mindenhol átjárja a palacsintát.
A tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 15-20 perc alatt összemelegítjük, hogy az ízek jól összeérjenek. A kész fogást azonnal, forrón tálaljuk. Ez a gazdag, laktató étel remek választás egy kiadós családi vacsorához!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »