Bakonyi palacsintametélt

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Bakonyi palacsintametélt

Hozzávalók:

Palacsintához:

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • 1,5 dl ásványvíz
  • bors
  • petrezselyem zöld (apróra vágva)
  • 2 ek olaj

Gombapaprikáshoz:

  • 50 dkg csiperke gomba (barna és fehér vegyesen)
  • 4 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 3 dl paradicsomlé (sűrűbb)
  • bors
  • kakukkfű
  • 1 ek rizsliszt
  • 4 dl tejföl

Elkészítése:

A palacsintához a tojásokat enyhén felverjük, majd sóval és borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a tejet, az ásványvizet, és az olajat, majd fokozatosan, adagokban csomómentesre keverjük benne a lisztet. A masszát pihentetjük, hogy a liszt jól megdagadjon. Pihenés után az apróra vágott petrezselymet is hozzákeverjük, és a szokásos módon vékony palacsintákat sütünk. A kész palacsintákat hagyjuk kihűlni.

A gombapaprikáshoz a vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és együtt pirítjuk tovább. A megtisztított, szeletekre vágott gombát a hagymás alapra tesszük, majd pirospaprikával megszórjuk. Hozzáöntjük a paradicsomlét, fűszerezzük, és közepes lángon kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. A tejfölben simára kevert liszttel behabarjuk a pörköltet, és néhány perc alatt besűrítjük.

A palacsintákat kettesével összetekerjük, majd ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Egy kisebb, magas falú tepsit kivajazunk, és a palacsinta csíkokat lazán, egymásra dobálva elosztjuk benne. A gombapaprikást egyenletesen ráöntjük, ügyelve arra, hogy mindenhol átjárja a palacsintát.

A tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 15-20 perc alatt összemelegítjük, hogy az ízek jól összeérjenek. A kész fogást azonnal, forrón tálaljuk. Ez a gazdag, laktató étel remek választás egy kiadós családi vacsorához!