Hozzávalók:
Palacsintához:
Gombapaprikáshoz:
Elkészítése:
A palacsintához a tojásokat enyhén felverjük, majd sóval és borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a tejet, az ásványvizet, és az olajat, majd fokozatosan, adagokban csomómentesre keverjük benne a lisztet. A masszát pihentetjük, hogy a liszt jól megdagadjon. Pihenés után az apróra vágott petrezselymet is hozzákeverjük, és a szokásos módon vékony palacsintákat sütünk. A kész palacsintákat hagyjuk kihűlni.
A gombapaprikáshoz a vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és együtt pirítjuk tovább. A megtisztított, szeletekre vágott gombát a hagymás alapra tesszük, majd pirospaprikával megszórjuk. Hozzáöntjük a paradicsomlét, fűszerezzük, és közepes lángon kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. A tejfölben simára kevert liszttel behabarjuk a pörköltet, és néhány perc alatt besűrítjük.
A palacsintákat kettesével összetekerjük, majd ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Egy kisebb, magas falú tepsit kivajazunk, és a palacsinta csíkokat lazán, egymásra dobálva elosztjuk benne. A gombapaprikást egyenletesen ráöntjük, ügyelve arra, hogy mindenhol átjárja a palacsintát.
A tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 15-20 perc alatt összemelegítjük, hogy az ízek jól összeérjenek. A kész fogást azonnal, forrón tálaljuk. Ez a gazdag, laktató étel remek választás egy kiadós családi vacsorához!