Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Amerikai palacsinta recept

Amerikai palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 190 g liszt
    • 10 g sütőpor
    • 6 g só
    • 10 g porcukor
    • 295 ml tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 45 g vaj
    • 1 tk étolaj a sütéshez

    Elkészítése:

    Egy keverőtálban összekeverem a lisztet, a cukrot, a sót, valamint a sütőport és a halom közepébe egy mélyedést készítek. A vajat felolvasztom, majd a fentebb említett mélyedésbe töltöm a tojással és a tejjel együtt.

    Anyukám úgy szokta készíteni, hogy a tojást szétválasztja, a fehérjét felveri habnak, majd nagyon óvatosan, a már csomómentes palacsintatésztához keveri azt. Az Ő módszerével még légiesebb állag érhető el.

    Kézi habverővel csomómentes tésztává keverem. A palacsintasütőbe egy teáskanálnyi étolajat öntök, amit egy ecsettel szétkenek. A sütés során további olajozásra már nem lesz szükség.

    A serpenyőt felforrósítom, majd visszaveszem a lángot közepesre. Körülbelül 1 deciliternyi mennyiségű masszát szedek egyszerre a palacsintasütőbe. 1-2 perc elteltével, mikor megjelennek a kis lyukacskát, alá tudok nyúlni, hogy lássam, világosbarna-e már. Ha igen, egy lapát segítségével, gyors mozdulattal átfordítom, és további fél percig sütöm a palacsinta másik oldalát is.

    Ezt a folyamatot folytatom, míg az összes tészta elfogy.

    Én lekvárral tálaltam, de csokiöntettel, juharsziruppal, akár joghurttal és mézzel is nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá