Amerikai palacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 190 g liszt
  • 10 g sütőpor
  • 6 g só
  • 10 g porcukor
  • 295 ml tej
  • 1 tojás
  • 45 g vaj
  • 1 tk étolaj a sütéshez

Elkészítése:

Egy keverőtálban összekeverem a lisztet, a cukrot, a sót, valamint a sütőport és a halom közepébe egy mélyedést készítek. A vajat felolvasztom, majd a fentebb említett mélyedésbe töltöm a tojással és a tejjel együtt.

Anyukám úgy szokta készíteni, hogy a tojást szétválasztja, a fehérjét felveri habnak, majd nagyon óvatosan, a már csomómentes palacsintatésztához keveri azt. Az Ő módszerével még légiesebb állag érhető el.

Kézi habverővel csomómentes tésztává keverem. A palacsintasütőbe egy teáskanálnyi étolajat öntök, amit egy ecsettel szétkenek. A sütés során további olajozásra már nem lesz szükség.

A serpenyőt felforrósítom, majd visszaveszem a lángot közepesre. Körülbelül 1 deciliternyi mennyiségű masszát szedek egyszerre a palacsintasütőbe. 1-2 perc elteltével, mikor megjelennek a kis lyukacskát, alá tudok nyúlni, hogy lássam, világosbarna-e már. Ha igen, egy lapát segítségével, gyors mozdulattal átfordítom, és további fél percig sütöm a palacsinta másik oldalát is.

Ezt a folyamatot folytatom, míg az összes tészta elfogy.

Én lekvárral tálaltam, de csokiöntettel, juharsziruppal, akár joghurttal és mézzel is nagyon finom.