Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás palacsinta tepsiben recept

Almás palacsinta tepsiben
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tészta

    • 2 bögre rétesliszt
    • 2 bögre 2,8%-os tej
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes, “M”-es méretű)
    • 5 evőkanál kristálycukor
    • 1 kiskanál sütőpor
    • 1 csipet só
    • 0,5 bögre víz (szóda)

    Tepsi kenéséhez

    • 2 evőkanál vaj

    Tetejére

    • 3 db alma
    • 5 evőkanál porcukor
    • 1 evőkanál fahéj (őrölt)

    Elkészítése:

    Tészta hozzávalóit robotgépben összekeverem, majd előmelegített 180 fokos sütőben közepes nagyságú kivajazott tepsibe öntöm.

    Almákat meghámozom és vékony szeletekre vágom. A porcukrot  a fahéjjal összekeverem.

    A tésztára rárakom a vékony almaszeleteket, majd megszórom a fahéjas cukorral.

    180 fokon tűpróbáig sütöm.

    Tipp:

    Én dupla mennyiségű alapanyagokból készítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá