Zabpelyhes-sárgarépás lángos recept

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 3 dkg friss élesztő
- 1 dl tej (langyos)
- 1 csipet cukor
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 2 db burgonya (főtt)
- 1 ek napraforgó olaj
- 1 tk só
- 3 közepes sárgarépa
- Sütőzsiradék
- 5 dl napraforgó olaj
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl tejben, egy csipet cukorral megkelesztjük.
A liszt közepébe mélyedést alakítunk ki, beleöntjük a megkelt kovászt, hozzátesszük a főtt áttört burgonyát, a sót, a megpucolt, a lereszelt sárgarépát, 1 ek olajat és a langyos tejjel lágyabb kelt tésztát dagasztunk.
A tetejét liszttel megszórjuk, meleg helyen kelesztjük.
Amikor a tészta duplájára kelt, liszttel megszórt munkafelületre borítjuk.
Tenyérnyi darabokra vágjuk, kihúzkodjuk a tészta széleit, és forró olajban kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »