Zabpelyhes-sárgarépás lángos recept

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 3 dkg friss élesztő
- 1 dl tej (langyos)
- 1 csipet cukor
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 2 db burgonya (főtt)
- 1 ek napraforgó olaj
- 1 tk só
- 3 közepes sárgarépa
- Sütőzsiradék
- 5 dl napraforgó olaj
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl tejben, egy csipet cukorral megkelesztjük.
A liszt közepébe mélyedést alakítunk ki, beleöntjük a megkelt kovászt, hozzátesszük a főtt áttört burgonyát, a sót, a megpucolt, a lereszelt sárgarépát, 1 ek olajat és a langyos tejjel lágyabb kelt tésztát dagasztunk.
A tetejét liszttel megszórjuk, meleg helyen kelesztjük.
Amikor a tészta duplájára kelt, liszttel megszórt munkafelületre borítjuk.
Tenyérnyi darabokra vágjuk, kihúzkodjuk a tészta széleit, és forró olajban kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »