Zabpelyhes-sárgarépás lángos recept
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 3 dkg friss élesztő
- 1 dl tej (langyos)
- 1 csipet cukor
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 2 db burgonya (főtt)
- 1 ek napraforgó olaj
- 1 tk só
- 3 közepes sárgarépa
- Sütőzsiradék
- 5 dl napraforgó olaj
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl tejben, egy csipet cukorral megkelesztjük.
A liszt közepébe mélyedést alakítunk ki, beleöntjük a megkelt kovászt, hozzátesszük a főtt áttört burgonyát, a sót, a megpucolt, a lereszelt sárgarépát, 1 ek olajat és a langyos tejjel lágyabb kelt tésztát dagasztunk.
A tetejét liszttel megszórjuk, meleg helyen kelesztjük.
Amikor a tészta duplájára kelt, liszttel megszórt munkafelületre borítjuk.
Tenyérnyi darabokra vágjuk, kihúzkodjuk a tészta széleit, és forró olajban kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










