Zabpelyhes-sárgarépás lángos recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 3 dkg friss élesztő
- 1 dl tej (langyos)
- 1 csipet cukor
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 2 db burgonya (főtt)
- 1 ek napraforgó olaj
- 1 tk só
- 3 közepes sárgarépa
- Sütőzsiradék
- 5 dl napraforgó olaj
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl tejben, egy csipet cukorral megkelesztjük.
A liszt közepébe mélyedést alakítunk ki, beleöntjük a megkelt kovászt, hozzátesszük a főtt áttört burgonyát, a sót, a megpucolt, a lereszelt sárgarépát, 1 ek olajat és a langyos tejjel lágyabb kelt tésztát dagasztunk.
A tetejét liszttel megszórjuk, meleg helyen kelesztjük.
Amikor a tészta duplájára kelt, liszttel megszórt munkafelületre borítjuk.
Tenyérnyi darabokra vágjuk, kihúzkodjuk a tészta széleit, és forró olajban kisütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.