Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vízen kullogó recept

Vízen kullogó
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg finomliszt (eredeti recept szerint 30 dkg)
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dkg élesztő
    • 1 tk cukor
    • 1 dl tejcsipet só
    • 2,5 dl tejföl
    • 2,5 dl zsír
    • 2 citrom reszelt héja
    • fél citrom leve
    • kb 0,5 kg kristálycukor a forgatáshoz

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, a zsírt adjuk hozzá utoljára. Egy konyharuhát vagy textilpelenkát alaposan kikenünk zsírral, ezért nem fog elázni a víztől. A közepére tesszük a tésztát, majd bekötjük a ruhát. Egy nagyobb fazékba vizet engedünk. A ruhát egy konyharuha nyelére fűzzük fel, és így engedjük bele a vízbe. (A fakanáltól nem tud átfordulni a tészta.)

    A kelesztés akár 2-4 óráig is tarthat a víz és a szoba hőmérsékletétől függően. Ahogyan a tészta kel, úgy jön fel a víz felszínére. Ha megkelt kiemeljük a vízből és lisztezett nyújtódeszkára tesszük.

    Nyolc egyenlő részre osztjuk. Egy tálcára kristálycukrot szórunk. Ezen a tálcán a tésztákból egyenként ujjnyi vastagságú rudakat sodrunk (kb 35-40 cm hosszúak lesznek), majd félbe hajtjuk, de lehet más formát is választani. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-18 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá