Hozzávalók:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, a zsírt adjuk hozzá utoljára. Egy konyharuhát vagy textilpelenkát alaposan kikenünk zsírral, ezért nem fog elázni a víztől. A közepére tesszük a tésztát, majd bekötjük a ruhát. Egy nagyobb fazékba vizet engedünk. A ruhát egy konyharuha nyelére fűzzük fel, és így engedjük bele a vízbe. (A fakanáltól nem tud átfordulni a tészta.)
A kelesztés akár 2-4 óráig is tarthat a víz és a szoba hőmérsékletétől függően. Ahogyan a tészta kel, úgy jön fel a víz felszínére. Ha megkelt kiemeljük a vízből és lisztezett nyújtódeszkára tesszük.
Nyolc egyenlő részre osztjuk. Egy tálcára kristálycukrot szórunk. Ezen a tálcán a tésztákból egyenként ujjnyi vastagságú rudakat sodrunk (kb 35-40 cm hosszúak lesznek), majd félbe hajtjuk, de lehet más formát is választani. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-18 perc alatt megsütjük.