Vízen kelt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 2 dl tejföl
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 dl tej
- só
- 1 citrom héja
- 20 dkg kristálycukor a hintéshez
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadva tejfölt, tojássárgákat, citrom héját és a felfuttatott élesztőt, jól összedolgozzuk, majd kidagasztjuk.
Egy tiszta terítő közepét megkenjük puha zsírral, beletesszük a tésztát, lazán bekötjük a terítő sarkait, hogy a növekedésnek hely maradjon.
Fakanál nyelére felfüggesztve hideg vízzel telt fazékba tesszük és addig hagyjuk benne (kb fél óra), amíg feljön a víz tetejére.
A deszkát kristálycukorral meghintjük, a tésztát ráborítjuk, apró cipókat vágunk belőle és a cukorban megforgatva formázzuk a tésztát ízlés szerint.
Előmelegített 200 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »