Vízen kelt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 2 dl tejföl
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 dl tej
- só
- 1 citrom héja
- 20 dkg kristálycukor a hintéshez
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadva tejfölt, tojássárgákat, citrom héját és a felfuttatott élesztőt, jól összedolgozzuk, majd kidagasztjuk.
Egy tiszta terítő közepét megkenjük puha zsírral, beletesszük a tésztát, lazán bekötjük a terítő sarkait, hogy a növekedésnek hely maradjon.
Fakanál nyelére felfüggesztve hideg vízzel telt fazékba tesszük és addig hagyjuk benne (kb fél óra), amíg feljön a víz tetejére.
A deszkát kristálycukorral meghintjük, a tésztát ráborítjuk, apró cipókat vágunk belőle és a cukorban megforgatva formázzuk a tésztát ízlés szerint.
Előmelegített 200 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »