Vízen kelt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1/2 kg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 2 dl tejföl
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 dl tej
- só
- 1 citrom héja
- 20 dkg kristálycukor a hintéshez
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadva tejfölt, tojássárgákat, citrom héját és a felfuttatott élesztőt, jól összedolgozzuk, majd kidagasztjuk.
Egy tiszta terítő közepét megkenjük puha zsírral, beletesszük a tésztát, lazán bekötjük a terítő sarkait, hogy a növekedésnek hely maradjon.
Fakanál nyelére felfüggesztve hideg vízzel telt fazékba tesszük és addig hagyjuk benne (kb fél óra), amíg feljön a víz tetejére.
A deszkát kristálycukorral meghintjük, a tésztát ráborítjuk, apró cipókat vágunk belőle és a cukorban megforgatva formázzuk a tésztát ízlés szerint.
Előmelegített 200 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









