Virág fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 3,5 dkg élesztő
- 2,5 dl langyos tej
- 4 ek cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 0,5 dl (fehér)rum
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 8 dkg olvasztott vaj
- sütéshez olaj
Elkészítése:
A tejet és a vajat együtt felmelegítjük.
A tészta többi hozzávalóját a dagasztógép üstjébe tesszük, hozzáadjuk a tejes keveréket és elkezdjük összeállítani a tésztát, majd kb 10-15 percig dagasztjuk. Szükség esetén kevés lisztet adhatunk még hozzá.
Kiolajozott tálba tesszük a tésztát és letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát egy nyújtólapra tesszük és kb 1,5 ujjnyi vastagra lapogatjuk a kezünkkel, majd kiszaggatjuk. A korongokat letakarva kelesztjük még 15 percig.
Minden korongból kb 20 cm hosszú rudat sodrunk és úgy formázzuk, mint a császárzsemlét. Kötünk a közepére egy laza csomót és az egyik szárát alul a másikat felül húzzuk át és a két végét összecsípjük. Visszatesszük a megformázott tésztát a lapra úgy, hogy az összecsípett szélei legyenek felül és újra kelesztjük. Közben a többi tésztát is elkészítjük.
Közben elkezdjük melegíteni az olajat. Az olaj jó meleg kell legyen, de ne túl forró, mert akkor csak kívülről ég meg, a közepe nyers marad. Ha nem elég meleg, akkor megszívja magát olajjal, bár a rum segít ezt megelőzni.
A fánkokat úgy tesszük az olajba, hogy a felső felük kerüljön alulra. Szép pirosra sütjük fedő alatt, majd a fedőt levéve megfordítjuk a fánkokat és a másik felüket is megsütjük.
Papírtörlőre szedjük és kisütjük a többit is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »