Virág fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 3,5 dkg élesztő
- 2,5 dl langyos tej
- 4 ek cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 0,5 dl (fehér)rum
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 8 dkg olvasztott vaj
- sütéshez olaj
Elkészítése:
A tejet és a vajat együtt felmelegítjük.
A tészta többi hozzávalóját a dagasztógép üstjébe tesszük, hozzáadjuk a tejes keveréket és elkezdjük összeállítani a tésztát, majd kb 10-15 percig dagasztjuk. Szükség esetén kevés lisztet adhatunk még hozzá.
Kiolajozott tálba tesszük a tésztát és letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát egy nyújtólapra tesszük és kb 1,5 ujjnyi vastagra lapogatjuk a kezünkkel, majd kiszaggatjuk. A korongokat letakarva kelesztjük még 15 percig.
Minden korongból kb 20 cm hosszú rudat sodrunk és úgy formázzuk, mint a császárzsemlét. Kötünk a közepére egy laza csomót és az egyik szárát alul a másikat felül húzzuk át és a két végét összecsípjük. Visszatesszük a megformázott tésztát a lapra úgy, hogy az összecsípett szélei legyenek felül és újra kelesztjük. Közben a többi tésztát is elkészítjük.
Közben elkezdjük melegíteni az olajat. Az olaj jó meleg kell legyen, de ne túl forró, mert akkor csak kívülről ég meg, a közepe nyers marad. Ha nem elég meleg, akkor megszívja magát olajjal, bár a rum segít ezt megelőzni.
A fánkokat úgy tesszük az olajba, hogy a felső felük kerüljön alulra. Szép pirosra sütjük fedő alatt, majd a fedőt levéve megfordítjuk a fánkokat és a másik felüket is megsütjük.
Papírtörlőre szedjük és kisütjük a többit is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »