Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliával töltött tekert mini kalács recept

Vaníliával töltött tekert mini kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 45 dkg finomliszt
    • 2 dkg friss élesztő
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só
    • 10 kk cukor
    • 1,5 dl étolaj
    • 2,5 dl tej

    Krémhez:

    • 5 dl tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 2 ek cukor
    • 10 dkg vaj

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 ek tej

    Elkészítése:

    1 dl langyos tejet meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt, rászórunk egy kevés cukrot, és hagyjuk felfutni.

    A lisztet elkeverjük a sóval, közepébe lyukat fúrunk, beleöntjük a megkelt élesztőt, és hozzáadjuk a maradék hozzávalót. Jól kidagasztjuk, amíg el nem válik a tészta az edény oldalától.

    Egy konyharuhával lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát lisztezett munkalapra borítjuk, majd téglalap alakúra kinyújtjuk. 20 db, körülbelül 20 cm-es hosszúságú tésztacsíkot vágunk. A csíkokat félbe hajtjuk, és hármat tekerünk mindegyiken.

    Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a megtekert tésztákat.

    A vaníliás cukrot a tojássárgájával és a tejjel jól elkeverjük, majd ezzel kenjük le a kalácsokat. Fél órát hagyjuk még kelni a tésztát, közben 180 fokra előmelegítjük a sütőt, és elkészítjük a tölteléket.

    A kalácsokat a forró sütőbe tesszük, és szép világosra sütjük.

    Töltelék készítése:

    A pudingport a cukorral elkeverjük, majd a tejet fokozatosan hozzáadva csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, és habosra keverjük.

    A kihűlt kalácsokat félbe vágjuk, a krémet habzsákba tesszük, és megtöltjük vele a kalácsokat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá