Vaníliával töltött tekert mini kalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
1 dl langyos tejet meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt, rászórunk egy kevés cukrot, és hagyjuk felfutni.
A lisztet elkeverjük a sóval, közepébe lyukat fúrunk, beleöntjük a megkelt élesztőt, és hozzáadjuk a maradék hozzávalót. Jól kidagasztjuk, amíg el nem válik a tészta az edény oldalától.
Egy konyharuhával lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett munkalapra borítjuk, majd téglalap alakúra kinyújtjuk. 20 db, körülbelül 20 cm-es hosszúságú tésztacsíkot vágunk. A csíkokat félbe hajtjuk, és hármat tekerünk mindegyiken.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a megtekert tésztákat.
A vaníliás cukrot a tojássárgájával és a tejjel jól elkeverjük, majd ezzel kenjük le a kalácsokat. Fél órát hagyjuk még kelni a tésztát, közben 180 fokra előmelegítjük a sütőt, és elkészítjük a tölteléket.
A kalácsokat a forró sütőbe tesszük, és szép világosra sütjük.
Töltelék készítése:
A pudingport a cukorral elkeverjük, majd a tejet fokozatosan hozzáadva csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, és habosra keverjük.
A kihűlt kalácsokat félbe vágjuk, a krémet habzsákba tesszük, és megtöltjük vele a kalácsokat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »