Vaníliás-csokis szalagos fánk recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 300 g liszt
- 1 nagyobb csipet só
- 1,5 evőkanál cukor
- 3,5 g instant élesztő
- 1 dl meleg (nem langyos) tej
- 15 g vaj (olvasztva)
- 1 “L”-es
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS vagy 2 db “M”-es
Krém:
- 400 ml tej
- 3 “L”-es
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS vagy 4 db “M”-es
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- 100 g cukor
- ízlés szerint vanília kivonat vagy őrölt vanília
- 1,5 evőkanál vaj
- 1,5 evőkanál mogyorókrém (ha csokisat szeretnénk)
Sütéshez:
- 0,5 liter étolaj
Elkészítése:
Először a krémmel kezdjük a vaj és a mogyorókrém kivételével. Mindent egy lábasba teszünk, majd folyamatosan kevergetve besűrűsítjük. Amikor elkezd sűrűsödni, még 1-2-őt keverjünk rajta, majd tegyük át egy másik edénybe és hagyjuk lehűlni.
A tésztához elsőnek a lisztet a cukorral, sóval majd az élesztővel elkeverjük. A tejet a vajjal együtt felmelegítjük és ezt is hozzáadjuk, majd a tojást is. Eldolgozzuk kézzel az egészet és tovább dagasztjuk még pár percig. Én kézzel dolgoztam, nem volt nehezebb és csak pár percet vett igénybe.
Lefedve 40 percig kelesztjük.
Kinyújtjuk kb 1 cm vastagra a tésztát és fánkszaggatóval vagy pohárral kb 8 cm-es korongokat szaggatunk.
Zsírpapírra vagy szilikonos lapra tesszük, majd további 30-35 percig kelesztjük. Olajat hevítünk és kisütjük a fánkokat.
Arra figyeljünk, hogy csak gyöngyözzön az olaj, közepesnél kisebb erősségű fokozaton vagy lángon süssük. Mivel hamar megsül, nehogy megégjen.
Hagyjuk hűlni, közben a kétféle krémet elkészítjük. Ehhez az elkészült krémhez teszünk vajat, robotgéppel eldolgozzuk, majd kétfelé vesszük. Az egyikhez adunk mogyorókrémet, eldolgozzuk ezt is géppel.
Habzsákba töltjük a krémeket. A kihűlt fánkokat éles késsel félbevágjuk, majd megtöltjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »