Vajas pogácsa recept
Elkészítése:
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet a 20 dkg vajjal elmorzsoljuk. A tejfölt a tészta közepébe öntjük a megkelt élesztőt, a sót is hozzáadjuk és összegyúrjuk.
Vékonyra kinyújtjuk a megkelt tésztát, majd az 5 dkg olvasztott vajjal lekenjük és feltekerjük, mint a bejglit. Egy sodrófával ellapítjuk és 20 percig letakarva kelesztjük. Még 2-szer hajtogatjuk 20 percenként.
Az utolsó hajtogatás után ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és tojással lekenjük.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, még fél órát kelni hagyjuk és 200 fokos sütőben megsütjük szép barnára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









