Vajas pogácsa recept

Elkészítése:
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet a 20 dkg vajjal elmorzsoljuk. A tejfölt a tészta közepébe öntjük a megkelt élesztőt, a sót is hozzáadjuk és összegyúrjuk.
Vékonyra kinyújtjuk a megkelt tésztát, majd az 5 dkg olvasztott vajjal lekenjük és feltekerjük, mint a bejglit. Egy sodrófával ellapítjuk és 20 percig letakarva kelesztjük. Még 2-szer hajtogatjuk 20 percenként.
Az utolsó hajtogatás után ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és tojással lekenjük.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, még fél órát kelni hagyjuk és 200 fokos sütőben megsütjük szép barnára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »